Planet Rock na festivalu Cinema City

0
Selekcija Planet Rock festivala Cinema City i ove godine predstavlja najbolje muzičare i bendove na velikom platnu. Dva filma koja će svakako izazvati veliko interesovanje publike su End of the Century dokumentarac o čuvenom bendu Ramones i Daft Punk's El
foto: promo
foto: promo

Fascinantni dokumentarac o legendarnom bendu Ramones End of the Century predstavlja jedinstveni portret muzičke scene sedamdesetih i priču ekscentrične grupe ljudi koji su se sastali i napravili jedan od najuticajnijih bendova u istoriji muzike. Film je dobio naziv po petom albumu benda Ramones, a mnogi kritičari nazvali su ga celuloidnim ljubavnim pismom ovim herojima punk scene.

Debitantski film članova elektro sastava Daft Punk pod nazivom Daft Punk's Electroma predstavlja odiseju dva robota, koji prelaze mitski američki krajolik očaravajuće lepote, na svom putešestviju do čovečnosti. Ovaj igrani film svoj međunarodni debi imao je na Kanskom festivalu 2006. godine a nastao je potpuno spontano, za vreme snimanja spotova za njihov album Human After All.

Novo izdanje Cinema City festivala obeležiće brojni noviteti u organizaciji, kao i premijere domaćih i stranih filmova i ugledni gosti iz sveta filma. Filmski program festivala predstaviće brojne selekcije domaće i strane produkcije, sa tri takmičarske selekcije i brojnim retrospektivama. Više od 120 filmova, više od 30 premijera prikazivaće se u 4 zatvorena i 2 open air bioskopa, a festival dodeljuje 20 nagrada za domaći, internacionalni i niskobudžetni film.

makonda-tracker