Tamo i ovde u američkim bioskopima

0
Režiser Darko Lungulov bio je član žirija ovogodišnjeg Tribeca Film Festivala za kategoriju Best New York Narrative (najbolja njujorška priča), u kojoj je prošle godine i nagrađen za film Tamo i ovde.

Pored Lungulova, u žiriju za ovu kategoriju bili su i glumica Selma Bler, glumci Endrju Mekarti i Zek Braf, te direktor fotografije Elen Kuras.

Glavnu nagradu Tribeca Film Festivala dobio je nemački film When we leave, režiserke  Feo Aladag, a Sibel Kekili dobila je nagradu za najbolju glumicu u istom filmu. Svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada  prisustvovale su i mnogobrojne filmske zvezde – Vupi Goldberg, Džesika Alba, Bruk Šilds, pevačica Alisija Kejs i drugi.

S obzirom da 14. maja sledi njujorška bioskopska premijera filma Tamo i ovde u art-house bioskopu Quad, kojom će se ozvaničiti početak američke distribucije filma, Tribeca Film Festival pružiće marketinšku podršku našem filmu, kao jednom od prošlogodišnjih pobednika festivala. Film će biti promovisan kroz seriju Tribeca tracks koja prati karijere filmova koji su zahvaljući ovom festivalu uspeli da nađu distributera u Americi.

Pored Njujorka, Tamo i ovde će se od 21. maja prikazivati i u Los Anđelesu, u legendarnom art-house bioskopu Lemle Music Theater, na Beverli Hilsu, a distribucija obuhvata i Vašington, San Antonio, Palm Springs, Palm Bič Gardens, Medison, Ft. Lauderdale i druge gradove.

I dok traje bisokopski život filma Tamo i ovde, u fazi razvoja je i film Spomenik Majklu Džeksonu. Scenario je inspirisan pojavom da se u malim mestima u Srbiji i zemljama u okruženju podižu spomenici poznatim holivudskim ličnostima. U pitanju je koprodukcija između Srbije i Nemačke, a projekat je do sada dobio podršku Media fonda za razvoj i biće predstavljen u okviru CineLink marketa Sarajevo Film Festivala. Projekat je bio nominovan za Balkan Fund nagradu na festivalu u Solunu, a predstvaljen je i na Sofia Meetings koprodukcijskom marketu na festivalu u Sofiji. Snimanje ovog filma planirano je za jesen sledeće godine.

makonda-tracker