ljubitelji filma oduševljeni

Poslednja priča o Vulverinu: Od sutra u biskopima širom Srbije

0
Scenarista i reditelj sa vizijom, Džejms Mengold, donosi nam konačno poglavlje filmske sage o jednom od najvećih strip heroja do sada – Vulverinu.
foto: Promo
foto: Promo

Hju Džekmen reprizira svoju legendarnu ulogu u poslednjoj, sirovoj i dramatičnoj priči o žrtvovanju i iskupljenju u filmu Logan: Vulverin, koji u bioskope stiže 2. marta.

 

Prvi put svoju energiju mutanta Hju je pokazao u ulozi Vulverina davne 2000. godine, u filmu koji je pokrenuo savremene blokbastere rađene po stripovima X-men. Ali, ovaj put sa Loganom, Džekmen ima priliku da pokaže nešto zaista specijalno, dajući omaž svom dugogodišnjem alter egu na ekranima. “Želeli smo nešto što će biti drugačije, novo i na kraju nešto veoma ljudski, jer čini mi se da se snaga X-mena i Vulverina više ogleda u njihovoj humanosti, nego u moći. Istražujući ovaj lik poslednji put, želeo sam da dođem do njegovog srca i vidim ko je on zaista, više nego što sam bio fokusiran na kandže." izjavio je Džekmen.

 

foto: Promo

Iako superherojski aspekt i mutantske sile nisu u centru pažnje, koliko su bili u svim ostalim filmovima, smisao ljudi, pojedinaca, odnosa, jači je u Loganu nego u drugim filmovima. Mengold, koji je uradio scenario za Logana, zajedno sa Skotom Frankom i Majklom Grinom želeo je da kreira komad koji se fokusira na Logana, Profesora i Lori: “Ovo je pre svega film o porodici, lojalnosti i ljubavi. Film koji nudi svoj najautentičniji, nefiltrirani portret Vulverina do sada”.

 

foto: Promo

Patrik Stujart i Hju Džekmen zajedno su ušli u franšizu X-men i zajedno će iz nje izaći. Nakon 17 godina zajedničkog rada ovim filmo su se oba glumca oprostila od svojih uloga “Postojao je trenutak kada sam se pomirio sa činjenicom da je ovo moja poslednja uloga te vrste", kaže Džekmen. “Volim ovaj lik, on je neverovatan za mene. Lagao bih kada bih rekao mi nije krivo što ostavljam sve. Svaki dan, svaka scena je bila neka vrsta borbe da se izvuče najbolje iz tog lika, najbolje iz mene ", zaključio je Džekmen.

makonda-tracker