kultura

Pobednici Berlinskog filmskog festivala uskoro pred domaćom publikom

0
Ostvarenja Na duši i telu, Druga strana nade, Svetle noći, Ana, ljubavi moja i Ja nisam tvoj crnja, koja su postigla veliki uspeh na 67. filmskom festivalu u Berlinu, uskoro će moći da pogleda i filmska publika u Srbiji.
foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Distributerska kuća MCF MegaCom Film otkupila je prava na distribuciju pobedničkog ostvarenja 67. filmskog festivala u Berlinu Na duši i telu (On body and soul), rediteljke Ilidike Enjedi.

 

Ljubavna priča Na duši i telu smeštena je u lokalnu klanicu u Budimpešti u kojoj zaposleni radno vreme provode između hladnokrvne ravnodušnosti i crnog humora. Ovaj film je takođe dobitnik i nagrade žirija FIPRESCI.

 

Osim dobitnika priznanja Zlatni medved, MCF je otkupio prava na distribuciju i filma Druga strana nade (The other side of hope) reditelja Akija Kaurismakija koji je osvojio je nagradu za najbolju režiju.

 

Komedija drama Druga strana nade prati sirijskog izbeglicu dok stiže u Helsinki s namerom da dobije politički azil, a domaća publika će moći da ga pogleda na predstojećem FEST-u.

 

Pored ovih ostvarenja, MCF MegaCom Film iz Berlina na domaće filmske festivale i u bioskope donosi i Svetle noći (Bright Nights) dobitnika Srebrnog medveda za najboljeg glumca, zatim film Ana, ljubavi moja (Ana, mon amour) dobitnika Srebrnog medveda za inzvarednog dostignuće jednog umetnika, kao i film Ja nisam tvoj crnja (I am not your Negro) dobitnik nagrade Panorama Dokumente, koji je i u nominaciju za Oskara.

 

makonda-tracker