Srpski studentski film na festivalu u Kanu

Kratki igrani film Ja već jesam sve ono što želim da imam, koji je režirao student Dane Komljen u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, pozvan je da učestvuje u takmičarskom programu Cinefondation ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Ka
0
1 / 2 Foto: Promo

Program Cinefondation posvećen je otkrivanju novih talenata i film Ja već jesam sve ono što želim da imam odabran je u selekciju od 13 filmova na osnovu preko 1.500 pristiglih radova iz celog sveta. Predsednik žirija ovogodišnjeg programa Cinefondation je čuveni reditelj Atom Egojan.

Ja već jesam sve ono što želim da imam je ispitni film treće godine filmske režije u klasi profesora Slobodana Šijana. Glavni junak Danijel iznenada se pojavljuje pred vratima svoje starije sestre koja živi u Beogradu i moli je da bude kod nje nekoliko dana. Film govori o načinu na koji se Danijel nosi sa onim u šta je upleten, a što se polako otkriva. U ovom tridesetčetvorominutnom filmu glavne uloge tumače Ivan Đorđević i Bojana Zečević.

Dane Komljen rođen je 1986. u Banjoj Luci. Trenutno je na završnoj godini studija Filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti. Njegov sledeći projekat je celovečernji omnibus film Ok koji će na jesen režirati zajedno sa svojim kolegama sa klase, a koji je već sa uspehom predstavljen na međunarodnom koprodukcionom marketu u Sofiji ovog proleća.

makonda-tracker