konačno na velikom platnu

Nastavak svetskog bestselera stiže u bioskope: Premijera filma Pedeset nijansi – Mračnije 8. februara

0
Džejmi Dornan i Dakota Džonson se vraćaju kao Kristijan Grej i Anastazija Stil u „Pedeset nijansi – Mračnije“, drugom nastavku svetskog bestselera i fenomena „Pedeset nijansi“. Posle velikog hita iz 2015. koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom sveta, stiže novi nastavak stiže i poziva vas da se prepustite nečem za nijansu mračnijem.
foto: Promo
foto: Promo

Kad povređeni Kristijan Grej pokuša da namami opreznu Anu Stil ponovo u svoj život, ona će zahtevati novi dogovor pre nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade poverenje i stabilnost, mračne figure iz Kristijanove prošlosti počinju da kruže oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

 

U nastavku se ponovo pojavljuju oskarovka Marša Gej Harden, Dženifer Ele, Luk Grajms, Rita Ora, Viktor Rasuk, Eloiz Mamford i Maks Martini, kojima se po prvi put pridružuju oskarovka Kim Bejsinger, Bela Hitkot i Erik Džonson. „Pedeset nijansi – Mračnije“ režira Džejms Foli („Strah“, „Kuća od karata“), a producenti su ponovo Majkl de Luka, Dejna Bruneti i Markus Visidi, kao i E L Džejms, koja je i napisala ovaj blokbaster serijal. Scenario je napisao Nil Lenard prema romanu E L Džejms.

 

foto: Promo

Fanovi romana E L Džejms i velikog filmskog hita, adaptacije istoimenog romana „Pedeset nijansi – Siva“, bili su oduševljeni kad je objavljeno da će i naredna dva romana iz serijala dobiti filmske nastavke... čak i pre nego što su očekivali. „Pedeset nijansi – Mračnije“ i „Pedeset nijansi – Oslobođeni“ snimani su paralelno i biće prikazani oko Dana zaljubljenih 2017. i 2018. godine.

Iako dva sledeća poglavlja dublje istražuju zanimljivi ljubavni tango Kristijana Greja i Anastazije Stil, filmadžije su želele da svaka epizoda serijala bude prikazana kao jedinstveno iskustvo. Tim je smatrao da je neophodno zadovoljiti okorele fanove, ali i privući novu publiku erotičnim, autentičnim i zabavnim događajima pop kulture.

 

foto: Promo

Za adaptaciju, produkcija se osvrnula izvoru: samoj E L Džejms, i scenaristi koji je živeo s likovima i njihovim tvorcem od početka, mužem E L Džejms, uspešnim scenaristom Najalom Lenardom, čiji je zadatak bio da prenese ove masivno popularne romane sa svojim hrabrim novim amblemima mejnstrim senzualnosti u dva scenarija.

 

foto: Promo

Film "Pedeset nijansi - Mračnije" biće premijerno prikazan 8. februara u Sava Centru i bioskopima Cineplexx (UŠĆE Shopping Center, Delta City, Niš, Kragujevac Plaza, Mne Delta City Podgorica i Priština), Tuckwood Cineplex, Roda Cineplex, Dvorana Doma Sindikata, Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar (Novi Sad, Zrenjanin i Pančevo), Vilin Grad Niš, Kupina Film Niš, LM Šabac, Art (Užice), Cadmus Cineplex, i Kino ABC Priština. Film će se naći na redovnim repertoarima bioskopa od 9. februara 2017.

 

Režija: James Foley
Uloge: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Jennifer Ehle, Luke
Grimes, Rita Ora, Victor Rasuk, Eloise Mumford, Max Martini, Bella
Heathcote i Kim Basinger i Marcia Gay Harden

Žanr: Drama
Scenario: Niall Leonard
Zasnovano na romanu – E L James

makonda-tracker