igrani mjuzikl

Finalni trejler za film LEPOTICA I ZVER: Najčarobnija priča svih vremena u bioskopima od 16. marta

0
Zbog veoma brojne i raznolike publike koja željno iščekuje najnoviju verziju voljene bajke, na našoj teritoriji će biti dostupna i titlovana i sinhronizovana verzija filma. LEPOTICA I ZVER će se na repertoarima naći 16. marta, a karte su već u prodaji.
foto: Promo
foto: Promo

Klasična priča „Lepotice i zveri“ u režiji Bila Kondona i njena snažna poruka da prava lepota dolazi iznutra, potiče iz Francuske u 18. veku i prvog štampanog izdanja ove bajke, La Belle et la Bête, Gabrijele Suzan Barbo od Vilneva.

 

„Lepotica i zver“ je bajkovita priča o putovanju Bele, pametne, lepe i nezavisne mlade žene koju je zarobila zver u zamku. Uprkos strahu, ona će se sprijateljiti sa začaranom poslugom zamka i naučiće da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zveri i shvatiće da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra.

 

U filmu koji je režirao Bil Kondon igraju: Ema Votson u ulozi Bele, Den Stivens u ulozi Zveri, Luk Evans u ulozi Gastona, zgodnog, ali površnog seljaka koji zavodi Belu, oskarovac Kevin Klajn u ulozi Morisa, Belinog ekscentričnog oca, Juan Makgregor u ulozi Lumijera, svećnjaka, nominovan za Oskara Stenli Tuči kao Kadenca, cimbal, šestostruka dobitnica nagrade Toni, Odra Makdonald u ulozi Madam de Plakar, nominovan za Oskara Ian Makelen kao Časvort, sat iznad kamina i dvostruka dobitnica Oskara Ema Tomson u ulozi gđe Čajnik.

 

U sinhronizovanoj verziji filma , u režiji Jane Maričić, glasove glavnim likovima dali su: Mina Sovtić i Lejla Hot u ulozi Bele, Petar Benčina i Boris Režak u ulozi Zveri, Vojin Ćetković i Đorđe David u ulozi Gastona, zgodnog, ali površnog seljaka koji zavodi Belu, Caci Mihailović i Ljuba Ninković u ulozi Morisa, Belinog ekscentričnog oca, Dragan Mićanović i Slobodan Stefanović u ulozi Lumijera, svećnjaka, Bojan Žirović je Kadenca, cimbal, Katarina Jovanović u ulozi Madam de Plakar, Predrag Ejdus je Časvort, sat iznad kamina i Beta Đorevska i Ivana Knežević u ulozi gđe Čajnik.

 

„Lepotica i zver“ je bio prvi animirani film koji je bio nominovan za Oskara u kategoriji najboljeg filma, a osvojio je dva Oskara, tri Zlatna globusa i četiri Gremi nagrade.

 

U srž priče su protkane i neverovatne nove pesme osmostrukog dobitnika Oskara, kompozitora Alena Menkena i tekstopisca koji je već veteran u ovom poslu i koji je dobio tri Oskara, Tima Rajsa.

 

Režiser takođe veruje da je saradnja s glumcima pre početka snimanja i pronalaženje pravog tona za njihov lik, proces od neprocenjive važnosti. U ovom slučaju, nedelje rada jedan na jedan s glumcima dovele su do čitanja celog scenarija kao i izvođenja nekih muzičkih numera s celim ansamblom i glumcima. To se pretvorilo u pravi koncert uživo.

 

"Lepotica i zver" će se na repertoarima naći 16. marta, a karte su već u prodaji u bioskopima Cineplexx Ušće, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex, Dvorana Doma Sindikata, Arena Cineplex (Novi Sad), CineStar Novi Sad, Cineplexx Niš, Cineplexx Kragujevac, CineStar Zrenjanin, CineStar Pančevo, Vilin Grad (Niš), Cineplexx Podgorica, Cineplexx Priština i DokuFest Prizren.

 

Obezbedite vaša mesta na vreme, saznajte šta će se desiti kada i poslednja latica otpadne! 

makonda-tracker