FANTASTIČNO

Film La La Land oborio rekorde i poneo 14 nominacija za Oskara (FOTO)

0
Sinoć su na svečanosti u Los Andjelesu objavljene nominacije za ovogodišnju nagradu Američke filmske akademije, čuveni Oskar.
foto: Promo
foto: Promo

Film "La La Land" film koji je oborio rekord kao dobitnik sedam nagrada Zlatni globus na ovogodišnjoj dodeli predvodi i u broju nominacija za Oskara. "La La Land" nominovan je u čak četrnaest kategorija.

 

Pored toga ovaj film je nominovan u glavnim kategorijama: za najbolji film, najbolji scenario, najbolju glavnu mušku ulogu, najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju kameru…

 

Zahvaljujući ovome "La La Land" je stavljen rame uz rame sa najvećim filmskim spektaklima kao što je Titanik, All about Eve, filmovi koji su takodje probili rekord u nominacijama.

 

Film će se naći sutra u bioskopu Cineplexx u TC Ušće i tako doživeti svoju srpsku premijeru a kao najava za predstojeći FEST.

 

foto: Promo

La La Land je moderna ljubavna priča majstorski napravljena kao oda glamuru i emocijama iz filmskih klasika. Priča je o susretu mladića i devojke i njihovoj težnji da uspeju u gradu slavnih – jazz pijanista i nadobudna glumica odbacuju svakodnevne običaje i kreću na nesputano plesno i muzičko putovanje upustivši se u ljubavnu aferu koja će im promeniti živote.

 

Film počinje tamo gde sve inače počinje u L.A.-u: na ulici. Tu Sebastian (Rajan Gosling) susreće Miu (Ema Stoun), u saobraćajnom kolapsu uz iritantno trubljenje koje simbolizuje haos njihovih života. Oboje su fokusirani na jedva ostvarive snove koji su životna snaga tog grada: Sebastian koji pokušava da zainteresuje ljude  za klasični jazz u 21. veku i Mia koja želi rasturiti barem jednu audiciju.

 

Niko od njih nije očekivao da će njihov susret biti sudbonosan i odskočna daska za ono što kao pojedinci nisu mogli da ostvare . Njihove odluke i postupci koje čine u želji za ostvarenjem svojih snova uvode nas u zanosan svet u La La Landu koji nam uz pomoć svetla, boje, zvuka, muzike  i teksta pokazuje put do sreće kojoj svi mi težimo…i bol zbog neostvarenih želja koje nikada nećemo prežaliti.

 

makonda-tracker