Svet okeana 3D u Koloseju

0
Prvi dugometražni naučno-popularni dokumentarac o podvodnom svetu Svet okeana 3D koji je sniman sedam godina na lokacijama širom sveta, od 8. aprila biće na repertoaru multipleksa Kolosej
foto: promo
foto: promo

Samo jedan od sto stanovnika planete imao je priliku da vidi svet ispod površine okeana, a iskustvo gledanja Sveta okeana 3D najbliže je iskustvu zaranjanja u okean. Ovaj film vodi gledaoce na uzbudljivo  putovanje svetskim okeanima: ronjenje sa belim ajkulama, plivanje sa delfinima, ples sa morskim konjicima...

Glavna junakinja filma je kornjača koja, od trenutka kada se izlegne iz jajeta, putuje kroz okean pored obala Kalifornije, Australije, Argentine i Meksika, do mesta gde će sama stvoriti svoje potomstvo. Tokom putovanja ona pripoveda o svojim doživljajima, iskustvima i raznolikim morskim stanovnicima sa kojima se sreće.

Autori filma, braća Žan-Žak i Fransoa Mantelo, već osamnaest godina prikazuju svet okeana u tri dimenzije, a Svet okeana 3D plod je 7 godina produkcije, 25 međunarodnih ekspedicija i 200 sati 3D tehnologijom snimljenog materijala o podvodnom svetu.

Nakon prošlogodišnjeg prikazivanja na festivalima u Berlinu i Kanu film se prikazuje u zemaljama širom sveta, a za distribuciju u bioskopima u Sjedinjenim Američkim Državama otkupila ga je kompanija Disney preko svog ogranka Disney Nature.

Projekcije Sveta okeana 3D zakazane su za svaki dan u bioskopu Kolosej u terminima od 15:50h i 18:50h. Film je sinhronizovan na srpski jezik, a ulogu francuske glumice Marijon Kotijar preuzela je glumica Mina Lazarević.

makonda-tracker