Ne propusite

Najlepša ljubavna priča koja će vas oboriti s nogu: Santa Maria della Salute uspeh nastavlja i u inostranstvu!

2
Film „Santa Maria della Salute“, scenariste i reditelja Zdravka Šotre, jedan je od najgledanijih filmova u našoj zemlji, a paralelno sa prikazivanjem u Srbiji i regionu, biće prikazan i gledaocima u Berlinu na svečanoj premijeri u sredu, 18. januara u Cineplexu – Neukollin.
foto: Promo
foto: Promo

U petak, 27.januara održaće se i svečana premijera filma u Beču u UCI Milennium, kojoj će prisustvovati i glumački par Sloboda Mićalović, koja je u filmu dočara lik starije sestre Lenke Dunđerski i Vojin Ćetkovićkoji tumači slavnog pesnika Lazu Kostića. Karte za obe premijere su u prodaji.

 

Film o ljubavi koja je ovekovečena najlepšom pesmom srpskog romantizma "Santa Maria della Salute", oživljava romantično doba Lenke Dunđerski i Laze Kostića i na filmsko platno donosi uzbudljivu, intrigantnu, interesantnu i emotivnu priču jednog od najvećih pesnika srpske književnosti i 29 godina mlađe, ćerke bogatog veleposednika Lazara Dunđerskog.

 

Lik Lenke Dunđerski dočarala je Tamara Aleksić, a u filmu, između ostalih, glume i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Tihomir Stanić Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Aleksandar Đurica, Nebojša Dugalić, Joakim Tasić, Nela Mihajlović, Srđan Timarov, Miki Krstović, Svetlana Bojković, Nebojša Kundačina, Radoje Čupić, Milica Grujičić...

 

Direktor fotografije je Veselko Krčmar, autor muzike Vojkan Borisavljević, kostimograf Ivanka Krstović, scenograf Dejan Anđelković, montažer Petar Putniković, izvršnu produkciju potpisju Dragan Đurković i Dejan Lutkić.

 

foto: Promo

 

Film je snimljen u koprodukciji Visionteam-a i RTS-a, a distributer filma je Art Vista.

makonda-tracker