CENTAR FILMSKE UMETNOSTI

Slavni reditelj Lav Dijaz stigao na Kustendorf: Evo kakav mu je doček priredio Kusturica (VIDEO)

0
Reditelj Lav Dijaz, pobednik prošlogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, upravo je stigao na Mećavnik. Nagrađivanog reditelja dočekao je osnivač festivala Emir Kusturica uz tradicionalne srpske običaje, pogaču, so i medovaču.
foto: Promo
foto: Promo

Emir Kusturica poželeo je dobrodošlicu Lavu Dijazu izjavivši da je jako srećan što je upravo on došao na otvaranje festivala koji brani vrednosti jer je on jedan od predvodnika, neko ko brani svoju naciju, istoriju i brani vrednosti svoje kulture. Lav Dijaz je odgovorio da je jako dirnut ovim rečima i da se nada da će opravdati sve izrečeno.

Deseti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf svečano će biti otvoren sutra, u subotu, 14. Januara i trajaće do 19. Januara.

Pored Lava Dijaza čiji film Žena koja je otišla, gosti Kustendorfa biće i glumica Viržin Efira koja će predstaviti film U krevetu sa Viktorijom, finski reditelj Anti Jokinen kao i reditelji Đie Liu i Džang Jang. Trećeg dana festivala biće premijerno prikazan film Emira Kusturice Na mliječnom putu.

 

foto: Promo


Takmičarski program desetog Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf sastojati od dvadeset dva filma domaćih i inostranih autora. Međunarodni žiri čine predsednica žirija Glin Jan, književnica i scenaristkinja, Kristijan Valsamidis, advokat u industriji zabave i stručnjak za ekonomiju filma i Nikola Ležaić, režiser, dok će o nagradi Vilko Filač za najbolju fotografiju odlučivati direktori fotografije Ištvan Borbaš i Mišel Amatje.

Jubilarno izdanje festivala čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica kao i prethodnih godina biće posvećeno mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

 

 

makonda-tracker