obezbedite kartu na vreme

Preko 12 hiljada posetilaca videlo omnibus za najmlađe Maša i medved

0
“Maša i Medved” uspešno podmlađuju bioskopsku publiku kod nas. Nakon Italije, ovaj globalni fenomen postao je bioskopski hit za najmlađe i u domaćim bioskopima.
foto: Promo
foto: Promo

Pod sloganom da je ovo idelna prilika za prvu posetu bioskopu “Maša i Medved” privukli su preko 12 hiljada posetilaca u vreme praznika. Nove avanture ove nestašne trogodišnjakinje i njenog drugara Medveda kroz 63 minuta novih epizoda još neviđenih na ovim prostorima i pripremljenih pre televizije za bioskopsko prikazivanje, oduševile su pre svega najmlađe posetioce, ali i roditelje koje čak ni novogodišnja gužva ni niska temperatura nisu sprečili da prisustvuju bajkovitim pričama koje nosi film “Maša i Medved”.

 

foto: Promo

Ovo je prvi put da se jedan omnibus kratkih crtanih filmova za decu predškolskog uzrasta prikazuje u našim bioskopima. Razne studije rađene u Zapadnoj Evropi u kojoj ovaj projekat postoji pod imenom “Little Screen” i obuhvata najčešće jednočasovne omnibuse kratkih animiranih formi, govore o pozitivnim efektima ovog projekta. Jedan od glavnih efekata jeste taj da smo decu uspeli da bar na kratko odvojimo od računara, televizora i telefona na kojima prate avanture svojih junaka i pokažemo im magiju velikog platna.

 

foto: Promo

Psiholozi tvrde da je omnibus idealna forma za mališane jer im mnogo lakše drži pažnju nekoliko kratkih priča nego jedna dramaturška celina. O najmlađima se vodilo računa i kada je ukupno trajanje filma u pitanju pa otuda Mašine nove avanture traju 63 minuta.

 

foto: Promo

Maši glas pozajmljuje Jovana Jelovac Cavnić koju fanovi ovog serijala identifikuju sa likom nestašne trogodišnjakinje. Režiju je radila Dušica Novaković, glumica sa višegodišnjim iskustvom u sinhronizacijama i u radu sa decom kao profesorka mjuzikla u školi glume. U jednoj od uloga se pojavljuje i Mateja Vukašinovič, koji ujedno peva i song „Kao na filmu“ .

 

Nakon Srbije, “Maša i Medved” će se prikazivati u zemljama u regionu.

makonda-tracker