Nasmejte se prvog aprila sa Montijem Pajtonom

0
Nakon dve izuzetno posećene projekcije Pajtonovskog muzičkog komada Not the Messiah, zbog interesovanja publike koje ne jenjava, zakazana je specijalna projekcija ovog filma prvog aprila, u multipleksu Kolosej, u 21 sat i 20 minuta.

Film snimljen prilikom izvođenja komada u Rojal Albert holu oktobra prošle godine bio je prikazan u Beogradu i gradovima širom sveta 25. marta. Ovim prikazivanjem simbolično je obeleženo četrdeset godina postojanja grupe, a za beogradsku publiku je, nakon rasprodate prve, istog dana organizovana i dodatna večernja projekcija.

Autori dela su kompozitori Spamelota, Erik Ajdl i Džon Dupre, a Not the Messiah zasnovan je koliko na Montipajtonovom Žitiju Brajanovom, toliko i Hendlovom Mesiji.

Not the Messiah je suptilna i vešta mešavina klasične muzike i humora, namenjena kako ljubiteljima Pajtonovaca, tako i ljubiteljima klasične muzike, i muzike uopšte. U komadu se pojavljuju Ajdl, Majkl Pejlin, Teri Gilijam i Teri Džons. Muzički komad Not the Messiah nije titlovan na srpski jezik.

makonda-tracker