Robin Hud otvara kanski festival

0
Najnovije ostvarenje Ridlija Skota Robin Hud otvoriće 63. festival u Kanu, 12. maja ove godine. Film, koji će naša publika moći premijerno da vidi istog dana u Sava centru, biće van takmičarske konkurencije.

Oskarovac Rasel Krou igra legendarnu figuru koja je generacijama poznata pod imenom Robin Hud. Njegovi podvizi su istrajali u popularnoj mitologiji i raspaljivali su maštu onih koji su delili njegov duh pravedništva i avanture. U Engleskoj iz 13. veka, Robin i njegova družina razbojnika suprotstavili su se korupciji u lokalnom selu i poveli su bunu protiv krune koja će zauvek promeniti ravnotežu sile u svetu. I bilo da ga doživljavate kao lopova ili heroja, jedan čovek skromnog porekla postaće večni simbol slobode za njegov narod.

Film Robin Hud prati život eksperta u streljaštvu, koji je ranije bio zainteresovan samo za samoodbranu, od njegovog služenja u vojsci kralja Ričarda u ratu protiv Francuza. Posle Ričardove smrti, Robin odlazi u Notingem, grad koji pati zbog korupcije despotskog šerifa i preteranih poreza, gde će se zaljubiti u živahnu udovicu Lejdi Marion (oskarovka Kejt Blanšet), ženu koja je skeptična po pitanju identiteta i motivacija ovog razbojnika iz šume. U nadi da će zadobiti ruku gospe Marion i da će spasiti selo, Robin će sastaviti bandu čije se smrtonosne veštine mogu meriti samo s njihovom željom za životom. Zajedno će početi da vrebaju pokroviteljski visoki stalež kako bi ispravili nepravde učinjene pod vlašću šerifa.

TAGOVI: premijera
makonda-tracker