Muzički komad Monti Pajtona u Beogradu i celom svetu

0
U čast svog četrdesetog rođendana grupa Monti Pajton ponovo je na okupu u nesvakidašnjem muzičkom komadu Not the Messiah koji će 25. marta biti prikazan u celom svetu, a beogradska projekcija zakazana je za 20:10 u digitalnoj sali multipleksa Kolosej

Ekstravagantan muzički komad Not the Messiah je humorističan muzički miks klasične muzike i raznih muzičkih žanrova, koji su članovi grupe izveli sa Britanskim simfonijskim orkestrom i horom u Rojal Albert holu u Londonu. Autori dela su kompozitori Spamelota, Erik Ajdl i Džon Dupre, a Not the Messiah zasnovan je koliko na Pajtonovom Žitiju Brajanovom, toliko i Hendlovom Mesiji. Ovaj komad biće emitovan u bioskopima širom sveta samo jednom i istog dana, 25. marta.

Pre Letećeg cirkusa Montija Pajtona koji se na televiziji emitovao od 1969. godine, članovi grupe radili su kao glumci i scenaristi u okviru zabavnog programa BBC-a. Želeći da prekinu tradiciju uštogljenih komedija, počeli su da snimaju skečeve zasnovane na improvizaciji i trenutnoj inspiraciji. Grupa Monti Pajton snimila je i tri igrana filma: Zlatni gral, Žitije Brajanovo i Smisao života. Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti dodelila im je povodom 40 godina postojanja grupe Nagradu za životno delo 2009. Godine. Prvu BAFTA nagradu su primili 1987. godine za izuzetni doprinos britanskom filmu. Svaki od članova razvio je i autorsku karijeru.

TAGOVI: premijera
makonda-tracker