Boris Tadić u poseti ekipi filma Montevideo, Bog te video!

0
Predsednik Srbije Boris Tadić će u nedelju 21. marta oko 13 časova posetiti ekipu filma i tv serije Montevideo, Bog te video! na lokaciji na kojoj se odvija snimanje na potezu Studentski trg i Ulica Vuka Karadžića.
foto: promo
foto: promo

Projekat Montevideo, Bog te video!, u produkciji kuće Intermedia Network, koji pored filma i TV serije obuhvata i knjigu, dokumentarni film, monografiju i izložbu se realizuje pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Borisa Tadića, uz podršku prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i uz stratešku saradnju Ministarstva omladine i sporta.

Film i TV serija Montevideo, Bog te video! u režiji Dragana Bjelogrlića govore o istorijskom uspehu naše fudbalske reprezentacije i osvajanju trećeg mesta na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu u glavnom gradu Urugvaja Montevideu, 1930. godine.

Predsednik Tadić ce obići lokaciju koja će za potrebe snimanja biti rekonstruisana u izgled Trga Terazije iz 1930. Starom izgledu beogradskog trga doprineće i tramvaj iz tog doba koji je posebno napravljen za potrebe snimanja, stara kola, fijakeri i oko 200 kostimiranih statista.

Protagonisti scena koje se snimaju su: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Viktor Savić, Miloš Biković, Nina Janković, Andrija Kuzmanović, Tamara Dragićević, Aleksandar Radojičić, Petar Strugar, Uroš Jovčić, Bojan Žirović, Predrag Vasić.

makonda-tracker