muzika na platnu

Film u ritmu muzike za ples: Ne propustite priliku da pogledate najbolje muzičke filmove godine

0
Festival muzičkog filma dobiće omanji bis, projekcijama najboljih ovogodišnjih ostvarenja..
foto: Promo
foto: Promo

Nakon prvog izdanja Festivala muzičkog filma - Paralelne vizije ovog septembra, Dom omladine Beograda Paralel – Beogradski Festival Subkulture  na zadovoljstvo ljubitelja filma i muzike, u sredu, 7. decembra u Bioskopu DOB ponovo prikazuju dva najbolja ostvarenja sa ovog festivala.

 

Muzički dokumentarac holivudske produkcije, Rokabili svet, sa našim Đorđem Stijepovićem, kao jednim od glavnih protagonista, dok će drugi ostvarenje biti igrani biografski film o Nini Simon.

Rokabili svet vodi vas iza fasade fenomena, i kroz priču o nekim od najživopisnijih macana i mačaka ovog supkulturnog pokreta daje uvid u srž njegovog života. Rokabili je danas globalni fenomen, ne više samo američki. To je svet koji se može sresti maltene na svakom koraku i u Evropi, Južnoj Americi, Japanu, Južnoj Africi...
 

Nakon prvog filma sledi projekcija jed od najkontroverznijih filmova koji je dospeo u bioskopae 2016, a za temu ima isečak iz života žene koja spada u najneobičnije i najtalentovanije umetnike dvadesetog veka. Njen hipnotički glas i čarobni stihovi, ali i njen politički aktivizam, učinili su nezaboravnu Ninu Simon ikonom američke muzike i legendom još za života.

 

makonda-tracker