Na ivici tame stiže u bioskope

U bioskopima se od 25. marta prikazuje film Na ivici tame u kojem je pored Mela Gibsona zablistala i glumica srpskog porekla Bojana Novaković
0
1 / 5 Foto: Promo

Na ivici tame je emotivno nabijen triler smešten na raskrsnici politike i velikog biznisa. Tomas Krejven, kog igra Mel Gibson je veteran, detektiv za ubistva bostonske policijske stanice i samohrani otac. Kada njegova jedinica, dvadesetčetvorogodišnja Ema, u čijoj je ulozi Bojana Novaković, bude ubijena na pragu njegove kuće svi će pretpostaviti da je on bio meta. Ali on će uskoro početi da sumnja u suprotno i započeće misiju u kojoj će pokušati da razotkrije tajni život njegove ćerke i sazna nešto o njenom ubistvu. Njegova istraga će ga dovesti do opasnog, izopačenog sveta korporativnih zataškavanja, vladinih tajnih dogovora i ubistava i do sumnjivog vladinog operativca Darijusa Džedbura koji je poslat da ukloni dokaze. Krejvenova samostalna potraga za odgovorima vezanim za smrt njegove ćerke pretvoriće se u odiseju emotivnog otkrića i iskupljenja.

Mel Gibson se ovom ulogom vraća na veliko platno posle više nego uspešnog perioda provedenog iza kamere i sedam godina glumačke pauze.

- Bila je to intrigantna priča To je najbitnije: ako mislim da će biti neodoljiva i zabavna za publiku, ja ću želeti da je snimim - kaže Gibson.

Film je režirao Martin Kembel, a u njemu igraju i Rej Vinston i Deni Hjuston.

makonda-tracker