SF Blokbaster

Publika i kritičari su složni: Ovaj film je najjači kandidat za Oskara (VIDEO)

0
U novom holivudskom ostvarenju grupa naučnika pokušaće da spasi Zemlju od vanzemaljske invazije.
foto: Promo
foto: Promo

U poslednje vreme retko se dešava da se van oskarovske sezone pojavi film kojeg istovremeno hvale i publika i kritika. Jedan od takvih filmova je Dolazak, čiju režiju potpisuje Denis Vilnev koji je pažnju na sebe skrenuo još 2010. godine filmom Incendies (nominovan za prestižnu nagradu Oskara u kategoriji najboljeg stranog filma).
 

 

Vilnev je do sada snimio nekoliko filmova od kojih se svakako izdavaju napeti triler Prisoners iz 2013. godine i fantastični Sicario koji je prošle godine imao čak 3 nominacije za Oskara.

 

Ove godine, tačnije od četvrtka, 1. decembra, u bioskope širom zemlje stiže Dolazak, naučno-fantastični triler u kojem je Vilnev okupio impresivnu glumačku ekipu koju predvode Ejmi Adams, Džeremi Rener i Forest Vitaker.

 

foto: Promo

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji i našao se u trci za glavnu nagradu (Zlatni lav), a kritiku i publiku doslovno je podigao na noge nakon projekcije uz gromoglasni pljesak i odobravanje.

 

Mešavina vrhunskih specijalnih efekata i inteligentne, duboke priče očito se pokazala uspešnom, jer je film odlično ocenjen na popularnim sajtovima imdb.com i rottentomatoes.com. Dakle, što se publike i filmske kritike tiče, Dolazak je, za sada, jedan od najhvaljenijih filmova godine.

 

Da li vanzemljci predstavljaju pravu pretnju ili čovečanstvu, ljubitelji SF žanra otkriće od 1. decembra u bioskopima širom Srbije, a trejler za failm možete pogledati ovde:
 

 

makonda-tracker