u čast legendi

Uskoro nam stiže Nebeska tema: Priprema filma o Vladi Divljanu ulazi u poslednju fazu

0
Producentska kuća Starhill se ovih dana priprema za poslednju fazu snimanja filma “Nebeska tema” o životu i radu velikana naše muzike – Vlade Divljana.
foto: Nemanja Đorđević
foto: Nemanja Đorđević

U septembru i oktobru uspešno je obavljeno snimanje pretposlednjeg bloka filma Nebeska tema, na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Montaža filma je počela 15. novembra. Imam velika očekivanja od ovog filma i nadam se da će publici biti zanimljivo da ga gleda bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo da ga snimamo”, kaže reditelj i scenarista Mladen Matičević.

U narednom periodu, tokom jeseni i zime, snimaće se u zatvorenim prostorima (tzv. enterijeri), a početkom proleća biće snimljene neke scene koje zahtevaju lepo i sunčano vreme.

 

foto: Nemanja Đorđević

Premijera “Nebeske teme” planirana je za početak leta naredne godine.

 

Hibridna forma filma “Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz najznačajnije domaće i regionalne autore koji će specijalno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana, čini ovaj film jedinstvenim projektom koji još uvek nije viđen na našim prostorima.

makonda-tracker