Po 12. put

Zanimljivo i originalno: Dani meksičkog filma u Beogradu

0
Zahvaljujući saradnji sa ambasadom Meksika u Srbiji, beogradska publika će po dvanaesti put u proteklih šesnaest godina put biti u prilici da prisustvuje prezentaciji meksičkih filmova.
foto: Promo
foto: Promo

Dvanaest izdanja Dana meksičkog filma predstavljaju već značajnu tradiciju i kontinuitet u prezentaciji jedne veoma zanimljive i originalne kinematografije.

 

Upravo zahvaljujući ovoj saradnji bili smo u prilici da u našim salama u Beogradu ali i u nekoliko gradova u Srbiji u tom periodu prikažemo više desetina premijernih filmova koji se inače ne bi našli na repertoarima bioskopa i festivala; iako treba napomenuti da su meksički filmovi prisutni u programima najznačajnijih festivala u našoj zemlji.

 

I ove godine ćemo biti u mogućnosti da publici predstavimo izbor premijernih filmova iz najnovije meksičke produkcije:

 

Četvrtak, 17. novembar u 20 sati: "Ceo svet ima nekog osim mene" (Todo el mundo tiene alguien menos yo), režija Raul Fuentes.

 

Petak, 18. novembar u 20 sati: "Zebra" (La cebra), režija Fernando Havijer Leon Rodrigez.

 

foto: Promo

Subota, 19. novembar u 20 sati: "Proizvedeno u Kini" (Hecho en China), režija Garbiel Guzman.

 

Nedelja, 20. novembar u 20 sati: "U središtu neba" (En el ombligo del cielo), režija Karlos Gomes Oliver.

 

foto: Promo

Nadamo se da će publika kao i prethodnih godina prepoznati izuzetan kvalitet filmova koji nam dolaze iz Meksika i u velikom broju nastaviti da posećuje ovu manifestaciju koja je već postala tradicionalna u kulturnoj ponudi Beograda a koje će se kao i prethodnih godina u celosti održati u Svečanoj sali nove zgrade Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1).

makonda-tracker