Nek ostane među nama stiže u bioskope

2
U bioskopu Kolosej Multiplex 11. marta biće premijerno prikazan novi film Rajka Grlića Nek ostane među nama u kome glavnu ulogu igra Miki Manojlović
foto: promo
foto: promo

U filmu Neka ostane među nama upoznajemo dva brata, njihove supruge, ljubavnice i decu koja pouzdano ne znaju ko im je otac. Sve se ovde izmešalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada zapravo ne gasne i užasnim posledicama koje možete izazvati ako se, makar i slučajno, nađete u tuđem krevetu.

- Danas se u sociološkoj literaturi može naići na tvrdnju da je bračna prevara, ljubavna avantura ili kako god to zvali, jedini preostali oblik pobune koji je pojedincu preostao protiv predvidljivosti života. Naš je život omeđio poslodavac, obitelj, crkva, država, mediji i novac. I tu ništa ne možemo promijeniti, vrijednosti su duboko usađene i ne klimaju se. Jedino što se još da mijenjati je osoba s kojom dijelimo postelju. Današnji su preljubnici tako zamijenili jučerašnje revolucionare, pobunjenike, vizionare, hajduke. Uzbuđenje pobune, slast kršenja pravila i opasnost odlaska u nepoznato, tvrde sociolozi, svedena je na avanturu zvanu preljub.

S druge strane psihijatri nas desetljećima uvjeravaju da duboko u korijenu svake potrebe da se iskoči iz ustajale svakodnevice, dakle u prarazlogu svake kreacije i pobune, leži snažan, teško dokučiv i još teže predvidljiv seksualni nagon.

Ja sam, kao i manje vise svatko od nas čuo bezbroj priča o avanturama, preljubima i nevjerojatnim duplim životima. I uvijek sam, to moram priznati, iskazivao neskriveno divljenje prema fascinantnim energijama i količinama mašte koje su neke osobe u to ulagale. Bili su to pobunjenički i kreativni vrhunci njihovih života.

Spojem ove tri premise dolazimo do mog osobnog razloga za pravljenje ovog filma. U godinama sam kad se valja vratiti tamo gdje sam i počeo pričati filmske priče: na ulice, u stanove i krevete Zagreba – kaže Rajko Grlić.

U filmu igraju: Predrag-Miki Manojlović, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Daria Lorenci, Nataša Doričić...

 

makonda-tracker