OBREO SE U KOŽI Mekodlakog

Komično: ON je zbog kućnog ljubimca počeo je da gleda na svoj život i porodicu drugim očima (FOTO)

0
Psi ili mačke – pitanje je sad...
foto: Promo
foto: Promo

Dvostruki dobitnik Oskara Kevin Spejsi i dobitnica Zlatnog globusa Dženifer Garner zajedno u porodičnoj komediji "Devet života".

 

Psi ili mačke – pitanje je sad. Film odgovara "psi". Pokretne slike naklonjenije su psima. Čovekov najbolji prijatelj znao je takoreći dogurati do glavne uloge na filmu ("K-9", "Turner & Hooch", "Beethoven", "Grom", "Hachiko: Priča o psu", "Max"...).

 

S druge strane, uz retki izuzetak "Garfilda", "Mačka u čizmama" i "Cats & Dogs", gde su mace bile jednake psima, filmovi su se retko bavili mačkama. One se u bioskopima uglavnom nalaze u sporednima ulogama, redukovane na leškarenje u rukama negativaca (Bond-filmovi, "Austin Powers"). Mačke su zato veće zvezde od pasa na YouTubeu, gde caruju u šaljivim kućnim videima.

 

Neki od tih "klipova" iz kućne radinosti s YouTube-a otvaraju ovogodišnji film "Devet života" u režiji hitmejkera Berija Sonenfelda i produkciji Luka Besona ("Taxi", "Transporter"), napravljen da preokrene stvari u korist mačaka, preseli njihovu popularnost s interneta na veliki ekran i učini ih filmskim zvezdama ravnopravnim u deljenju kadra s holivudskim facama poput Kevina Spesija, Kristofera Vokena i Dženifer Garner. Mijaukajuća maca pojavljuje se već na logu Besonove kompanije Europa Films, što je velikodušni gest koji pre nije dobio nijedan pas.

 

foto: Promo

Tom Brand je milijarder, radoholičar, na vrhuncu svoje karijere. Međutim, taj način života ga je udaljio od njegove predivne žene i ćerke Rebeke. Bliži se jedanaesti rođendan njegove ćerke i ono što je oduvek htela je bila je mačka, koju nikada nije dobila. Tom mrzi mačke, ali kako mu vreme za kupovinu poklona ističe, odlučuje da joj mačku ipak kupi.

 

U toj potrazi on završava u mističnoj radnji sa ekscentričnim vlasnikom - Felixom Perkinsom (Christopher Walken), koji mu predstavlja veličanstvenu mačku, zvanu Mr. Fuzzypants. Na putu da donese ćerki ljubimca iz snova, dogođa se nešto bizarno i Tom završava zarobljen u telu gospodina Mekodlakog. Usvojen od svoje porodice kao mačka, Tom počinje da gleda na svoj život i porodicu drugim očima.

 

foto: Promo

"Devet života" sinoć je imala srpsku premijeru na filmskoj reviji Cinemafest u velikoj dvorani Sava Centra. Publika revije pozdravila je ovaj film sa velikim oduševljenjem. Ukoliko niste bili u prilici da pogledate "Devet života" na Cinemafest-u imaćete prilike da ispravite tu grešku i film pogledate u bioskopima od četvrtka 3. novembra.

makonda-tracker