sve projekcije su besplatne

Evropski filmski festival u Obrenovcu, Užicu i Negotinu

0
Nakon prolećnog dela petog Festivala evropskog filma koji je trajao od 12. maja do 7. jula, 19. septembra nastavljena je realizacija jesenjeg dela festivala u okviru kog građani Novog Sada, Niša, Šapca, Valjeva, Prijepolja, Negotina, Prokuplja, Užica, Leskovca i Obrenovca pokazuju izuzetno interesovanje da pogledaju 18 filmova savremene evropske produkcije.
foto: Promo
foto: Promo

Do sada je Festival evropskog filma imao preko 100 filmskih projekcija i 6000 posetilaca. U jesenjem delu festivala devet novih filmova ugostile su bioskopske dvorane u Šapcu, Leskovcu, Prijepolju i Prokuplju.

 

U ponedeljak 17.oktobra u Sportsko kulturnom centru u Obrenovcu Festival evropskog filma nastavlja svoj život. Zatim putuje 24. oktobra u Kulturni centar Užice, a potom 31. oktobra i u Dom kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, gde se festival i završava.

 

Realizaciju festivala omogućila je, kao i prethodnih godina, Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info centar a ove godine i lokalni gradovi- partneri u kojim se filmovi prikazuju.

 

U toku jesenjeg programa Festivala gledaoci će moći da pogledaju ukupno devet filmova, osam igranih i jedan dokumentarni a filmovi dolaze iz Belgije, Estonije, Italije, Portugala, Danske, Kipra, Rumunije, Litvanije i Mađarske.

Sve projekcije su kao i do sada besplatne.

 

Delegacija Evropske unije podržava mnogobrojne kulturne manifestacije u Srbiji, među kojima su – Belgrade Dance Festival, Guitar Art Festival, EXIT festival, Nišvil, Green Fest, NOMUS, Belgrade Irish Festival, Mokranjčevi dani, Radost Evrope i Konstantinus. Festival pozorišta za decu i mnoge druge, čime pokazuje svoju naklonost ka interkulturnom dijalogu i kulturnoj razmeni. 
 

makonda-tracker