Filmska jesen

Evropa na bioskopskom platnu: 19. oktobra počinje jesenji deo Festivala evropskog filma

0
Drugi deo petog po redu Festivala evropskog filma počinje sredinom oktobra u Šapcu i trajaće do 4. novembra u još 6 gradova širom Srbije.
foto: Promo
foto: Promo

Evropski kontinent kao poprište burne istorije i različitih kultura uvek je bio inspiracija rediteljima za dobar film. Mnogi su obeležili svetsku kinematografiju, a ove jeseni će građani u sedam gradova u Srbiji imati prilike da pogledaju najnovija ostvarenja koji će obeležiti evropsku istoriju filma.

 

Šabac, Leskovac, Prijepolje, Prokuplje, Obrenovac, Užice i Negotin biće ovogodišnji domaćini petog po redu Festivala evropskog filma koji počinje za tačno mesec dana. Publika će imati prilike da pogleda devet filmova, osam igranih i jedan dokumentarni. Od priče o najkrvavijoj vaterpolo utakimici, preko priče o maloj devojčici koja beži iz voza za deportovanje do priče o životu u post-komunističkoj Rumuniji, gledaoci će uživati u filmskim ostvarenjima iz Belgije, Estonije, Litvanije, Portugala, Mađarske, Danske, Italije, Kipra i Rumunije. Sve projekcije će biti besplatne!

 

foto: Promo

Festival organizuju EU Info centar i Delegacija Evropske unije u Srbiji koja, između ostalog, podržava veliki broj kulturnih manifestacija, kao što su: EXIT Festival, Guitar Art Festival, NOMUS, Nišvil, Belgrade Dance Festival i mnoge druge, čime pokazuje naklonost ka interkulturnom dijalogu i kulturnoj razmeni.

 

Festivalska jesen počinje 19. oktobra u Kulturnom centru Šabac i trajaće do 4. novembra.

makonda-tracker