kuda u četvrtak?

U bioskope stiže dugo iščekivani film: Zaštitnik u režiji Silvestera Stalonea

0
Ovog četvrtka, 15. septembra u bioskope nam stiže film „Zaštitnik“ u kojem ćemo ponovo imati priliku da gledamo Mela Gibsona na velikom platnu
foto: Promo
foto: Promo

Nakon četvorogodišnje pauze Mel Gibson se vraća u filmu koji će definitivno evocirati uspomene na glumca iz najboljih dana. Bazirana na istoimenom romanu, radnja filma „Zaštitnik“ prati bivšeg osuđenika Džona Linka (Gibson), čija je šesnaestogodišnja ćerka upala u probleme sa nasilnim dilerima droge. Iako se Džon donekle primirio i privremeno odustao od svojih ranijih burnih aktivnosti, sticajem okolnosti se vraća u „igru” na ivici zakona i razuma, kako bi zaštitio svoju otuđenu ćerku i ponovo sa njom uspostavio roditeljski odnos.

Ideja o ekranizaciji romana američkog pisca Pitera Krejga rodila se 2008. godine, kada je planirano da pored glavne uloge, film režira Silvester Stalone.

 

foto: Promo

Kako je Stalone odustao najviše zbog planova vezanih za nadolazeće projekte, francuski reditelj Žan-Fransoa Riše se prihvatio rada na ovom filmu. Piter Krejg je odlučio da asistira na pisanju scenarija, dok je glavnu ulogu u filmu dobio holivudski šmeker Mel Gibson.

foto: Promo


Svestan ispada koje je imao u u privatnom životu, a koji su uticali na njegovu, do tada, briljantnu karijeru, Gibson se odlučio da energiju usmeri na ono što radi najbolje, a to je gluma i snimanje filmova. Neki ovaj film nazivaju i kao izvinjenje za sve stvari koje su se desile, otud i rečenica u filmu „Ne možeš čitavog života biti kreten“, ali ono oko čega su se kritičari dosad složili jeste da za Gibsona „Zaštitnik“ zaista predstavlja novi početak njegove karijere.


Džon Link nije prva Gibsonova uloga u kojoj tumači lik muškarca koji kreće u akciju zbog porodičnih problema, a mlada Erin Morijarti mu odlično parira u filmu. Nihov odnos oca i ćerke, samom filmu daje pored akcije i duhovite i emotivne trenutke. Pored Mela i Erin, u filmu takođe glume i Vilijam Mejsi, Dijego Luna i Majkl Parks.

„Zaštitnik“ je nasilan i brutalan, ali i iznenađujuće i emotivan triler koji označava veliki povratak Mela Gibsona i koji morate pogledati u bioskopu od 15. septembra.

makonda-tracker