premijera

Čovečanstvo je zbrisano sa lica zemlje: Dolazi nam film koji će zalediti krv u vašim žilama (FOTO)

0
Novi film rađen po bestseleru Majka Kerija....
foto: Promo
foto: Promo

Bliska je budućnost. Čovečanstvo je zbrisano sa lica planete epidemijom gljivične infekcije koja svoje žrtve pretvara u zombije.Prenosi se putem krvi, telesnih tečnosti, ali i vazduhom. Odbrane nema. Ili se samo tako čini?

 

Jer britanski film „Posebna“ režisera Kolma Mekartija, nastao po bestseleru Majka Kerija, pisca odgovornog za stvaranje stripova čije su ekranizacije poharale svet poput „Iks mena“ i „Fantastične četvorke“, a koji u domaće bioskope stiže 29. septembra sve je, samo ne još jedan postapokaliptičan film o živim mrtvacima koji nikada nisu siti ljudskog mesa.

 

foto: Promo

 

Želite li da pogledate malo drugačiji ostvarenje o kraju sveta i zombijima – „Posebna“ je pravi izbor! Pitate se zbog čega? Zato što ovaj film ostvaruje strastvenu želju svih dosadašnjih junaka sličnih armagedonskih projekata – da u bezumnim krvožednim stvorovima prepoznaju tračak ljudskosti.

 

Najstrašniji deo svakog horora motivisanog zombijima je trenutak u kom žrtve zaraze gube ono što ih je činilo ljudima. Njihovu svest i osećanja. Ono što mi se dopada kod ovog filma je činjenica da baš jedan zombi postaje heroj filma, a Kolm Mekarti kao režiser je uspeo da na najbolji način pretoči Kerijeve ideje sa papira u radnju pred objektivom kamereističe poznataholivudska glumica Glen Klouz

 

Dodajući da je mlada Senja Nanua, svoju ulogu Melani izvela maestralno. Razlog više da baš „Posebna“ bude vaš vodič kroz svet apokalipse.

 

 

 

makonda-tracker