prestižna nagrada

Dobitnik Zlatnog lava u distribuciji MCF MegaCom Filma

0
Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju šest ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.
foto: Tanjug / M. Angelas Salvador
foto: Tanjug / M. Angelas Salvador

Filipinska drama The Woman Who Left reditelja Lava Dijaza osvojila je glavnu nagradu Filmskog festivala u Veneciji – "Zlatnog lava".

 

The Woman Who Left prati izlazak jedne žene, Horacije (Charo Santos-Concio), iz zatvora nakon što je provela 30 godina iza rešetaka za ubistvo koje nije počinila. Po izlasku iz zatvora ona se nalazi u svetu koji više ne prepoznaje, ali u haosu savremenih Filipina odlučuje se da organizuje osvetu onome koji joj je smestio ubistvo.

 

Srebrni lav za najbolju režiju ove godine je otišao u ruke čak dvojice reditelja. Meksički reditelj Amat Eskalante za film The Untamed (La región salvaje) i ruski reditelj Andrej Končilovski za Paradies podelili su ovu prestižnu nagradu.

 

Oskar Martinez osvojio je nagradu za najboljeg glumca u argentinsko-španskoj drami The Distinguished Citizen.

 

Specijalna nagrada žirija otišla je u ruke rediteljke Ane Lili Amirpur za film The Bad Batch, dok je nagrada za najboljeg mladu glumicu "Marcello Mastroianni" osvojila Paula Bir, za ulogu u filmu Frantz.

 

Žirijem je predsedavao reditelj filmova Skyfall i Spectre Sem Mendez, a svi ovi nagrađeni filmovi su već otkupljeni od strane distributerske kuće MCF MegaCom Film i naći će se na predstojećim filmskim festivalima kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

makonda-tracker