Film koji ćete pamtiti

Uloga na koju je Beograd dugo čekao: Zaslužene ovacije na Venecijanskom filmskom festivalu

0
Na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji jednu od glavnih uloga ima upravo Beograd i to u filmu „Questi Giorni“ italijanskog reditelja Đuzepea Pićonija (Guiseppe Piccioni),koji je sinoć doživeo ovacije u prepunoj sali Grande na venecijanskoj Mostri.
foto: Promo
foto: Promo

Film se našao u takmičarskom delu programa, među samo 19 filmova iz čitave Evrope, a radnja filma je smeštena, osim u Italiji, upravo u našem glavnom gradu.

 

Film govori o neraskidivom prijateljstvu četiri mlade Italijanke od kojih jedna dobija poziv misteriozne prijateljice da se preseli u Beograd. Kako bi rastanak učinile manje bolnim, preostale devojke joj se pridružuju na putovanju koje će promeniti njihov život.

 

foto: Promo

 

Za snimanje u Beogradu angažovana je produkcijska kuća Clockwork, čiji tim je takođe prisustvovao premijeri na venecijanskoj Mostri. Izvšni direktor Clockwork-a Alek Conić je ovom prilikom izjavio:

Giuseppe je prikazao Begrad iz najlepšeg ugla, kakav je imao priike da upozna za vreme FEST-a na kome je bio član žirija prošle godine na naš poziv. 10 čarobnih dana koje je proveo u Beogradu i ljubaznost domaćina, bili su dovoljni da jedan od najpoznatijih italijanskih reditelja, odluči da promeni svoj prvobitni scenario i umesto u Hamburgu u Nemačkoj, radnju premesti i film snimi upravo u našoj prestonici. Beograd je prikazan kao urban dinamičan grad, grad mladih, obrazovanih i talentovanih ljudi, što predstavlja izuzetnu promociju na najprestižnijem evropskom filmskom festivalu u Veneciji, na kome je naša beogradska ekipa izuzetno dočekana. U filmu igraju i naši mladi glumci, a zapaženu ulogu odigrala je i mlada rediteljka Mina Đukić”, istakao je Conić.

foto: Promo

 

makonda-tracker