sjajne vesti

Čeka nas još više fenomenalnih filmova: Novi Cinemax kanali oduševiće zaljubljenike u svet filma

0
HBO Europe, vodeća premium televizijska mreža u Evropi, s ponosom najavljuje novitete u svojoj regionalnoj programskoj ponudi Cinemax kanala.
foto: Promo
foto: Promo

Od 1. septembra, Cinemax i Cinemax 2 su postali karakterno različiti filmski kanali, zajedno donoseći najbolji izbor različitih žanrova svim zaljubljenicima u svet filma – od hit filmova sa slavnim rediteljskim i glumačkim imena pa sve do nagrađivanih i hvaljenih naslova iz celog sveta.

 

Svaki od Cinemax kanala sada donosi vlastitu, karakterističnu programsku ponudu, koja se prikazuje 24 sata na dan, bez reklama.

 

Mainstream filmovi svih žanrova sada će se prikazivati na Cinemaxu, dok su naslovi iz nezavisne produkcije, kultni filmovi i festivalske senzacije glavni aduti programske ponude Cinemax 2 kanala.

 

Oba kanala sada imaju novi izgled i logotipe.

 

foto: Promo

Cinemax – mainstream filmski kanal

 

Cinemax, mainstream kanal, donosi američke i svetske naslove svih žanrova – dinamične drame, komediju, akciju, avanturu, horor, krimi, fantastični i naučno-fantastični sadržaj. Gledaoci će moći da uživaju uz nove serije, uz naglasak na premijere serija iz originalne Cinemax produkcije.

 

Cinemax programska ponuda će određenim danima u nedelji biti posvećena specifičnom tipu sadržaja:

 

  • Nedeljom su na rasporedu premijere velikih filmskih hitova
  • Subota donosi premijere novih serija
  • Petak je posvećen selekciji kultnih ostvarenja i horor filmova
  • Programski sadržaj sredom će se fokusirati na drame i trilere

 

foto: Promo

Cinemax 2 – art filmski kanal

 

Cinemax 2, art kanal, nudi velik izbor nezavisnih filmskih naslova evropskih i međunarodnih studija, kultne filmove i klasike današnjice. Gledaoci će uživati uz nagrađivane naslove, festivalske favorite i međunarodno priznate filmove od strane kritike. Poseban naglasak u programskoj ponudi će biti na dirljivim i inspirativnim dramama i romantičnim filmovima elaboriranih detalja, fokusiranih na ljudske priče.

 

Cinemax 2 programska ponuda će određenim danima u nedelji biti posvećena specifičnom tipu sadržaja:

 

  • Subote donose glavnu premijeru nedelje
  • Nedelje su posvećene internacionalnim filmovima i svetskoj kinematografiji
  • Ponedeljkom su na rasporedu kultni filmovi i klasici današnjice.
  • Četvrtak je posvećen nagrađivanim serijama.

 

Otvoren vikend – Cinemax i Cinemax 2 kanali će biti otvoreni 10. i 11. septembra


Većina operatera* koji u svojoj ponudi nude Cinemax i Cinemax 2 će svojim korisnicima omogućiti besplatno gledanje transformisanih Cinemax kanala za vikend 10. i 11. septembra.

 

foto: Promo

Tokom otvorenog vikenda, u subotu 10. septembra gledaoci će imati priliku da gledaju premijeru nove Cinemax serije „Kvori“, zasnovanu na popularnim bestseler knjigama Maksa Alana Kolina. Logan Maršal Grin (“Spajdermen,” “Prometej”) igra Meka Konveja (Kvori), koji pokušava da se prilagodi normalnoj svakodnevici nakon Vijetnama. Dok se bori sa svojim ratnim iskustvima, uvuče se u mrežu ubijanja i korupcije. Emijem nagrađen Greg Jajtanes (Emijem nagrađena Cinemax serija “Benši”; “Dr. Haus”) izvršni je producent i reditelj svih 8 epizoda.


Istog dana Cinemax će predstaviti „Ešbi“, sa Mikijem Rurkom i Nejtom Volfom u glavnim ulogama.


U nedelju, 11. septembra, gledatelji će uživati u filmskoj premijeri psihološkog trilera „Sledbenik“ („Partisan“) sa Vinsentom Kaselom u glavnoj ulozi, kao i u kriminalističkoj drami „Nestala“ („Gone Baby Gone“) u kojoj glume Ben Aflek, Morgan Frimen, Ed Haris i Mišel Monagan.


Iz art ponude koju tokom otvorenog vikenda donosi Cinemax 2 izdvajamo premijere filmova „45 godina“ („45 Years“; nominovan za Oskara i Zlatni Globus); „Devičanske planine“ („Fusi“; nagrađen na filmskom festivalu „Tribeka“) i „Mandarine“ („Tangerines“; nominovan za Oskara i Zlatni Globus).

makonda-tracker