film koji će vas osvojiti

Dvojac koji je stvorio čudo: Klint Istvud i Tom Henks u dirljivoj priči koja će vas podsetiti na prave heroje

0
Čudo sa Hadsona je dirljiva priča po istinitom događaju koja će nas podsetiti na humanost i požrtvovanje modernog heroja. Ova uzbudljiva avantura će vam izmamiti suze i smeh!
foto: Promo
foto: Promo

Pre sedam godina svet je ostao u šoku gledajući na vestima snimke putničkog aviona koji je uspeo da sleti na njujoršku reku Hadson nakon ozbiljnog kvara na oba motora a da pritom svi putnici i članovi posade prodju nepovređeno. Ono šta svet u tom trenutku nije video i nije znao jeste da se u upravo tada stvorio novi moderni heroj , kapetan aviona Čezli Sali Salenberger.

 

Ove godine Klint Istvud je odlučio da nam ispriča priču o ovom junaku i o događaju koji je potresao svet a ulogu junaka dodelio nenadmašnom prvaku Holivuda Tomu Henksu. Istvud i Henks ostvarili su zajedno vrhunski biografski film i na platno doneli svu dramatičnost originalnog događaja.

 

15. januara 2009. godine, svet je svedočio „Čudu na Hudsonu" kada je pilot "Sali" Sulenberger uspeo spasiti živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Avion US Airwaysa na letu 1549 poleteo je sa njujorškog aerodroma LaGuardia za Šarlot u Severnoj Karolini, ali je ubrzo nakon poletanja pilot javio kontroli leta da se avion sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

 

foto: Promo

 

Pilot Salenberger je tada odlučio sleteti na reku Hadson, a putnici su kasnije pričali kako jeavion glatko sleteo na površinu vode i ostao da pluta jer su avionubili ugašeni motori. Međutim, iako je Sali u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije te mu uništiti reputaciju i karijeru.

 

Film dolazi u bioskope u četvrtak 8. septembra.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker