premijera se bliži

Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri: Film Ustav Republike Hrvatske na prestižnom filmskom festivalu u Montrealu

0
Najiščekivaniji regionalni film godine "Ustav Republike Hrvatske" svetsku premijeru imaće na uglednom Festivalu svetskog filma u Montrealu krajem avgusta.
foto: Promo
foto: Promo

Festival kojem je ovo jubilarno 40. izdanje objavio je danas takmičarski program za koji su izdvojena 22 filma iz celog sveta, a među njima se našao film Rajka Grlića – "Ustav Republike Hrvatske". Festival svetskog filma u Montrealu je jedini takmičarski festival A kategorije u Severnoj Americi.

U glavnoj ulozi pojavljuje se proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac u najkompleksnijoj filmskoj ulozi u karijeri. Nebojša u filmu glumi profesora u penziji, koji je pritom deklarirani homoseksualac i transvestit, dok uz njega još igraju Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenario potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

 

foto: Promo

Rajko Grlić, koji je publiku oduševio filmovima kao što su "Samo jednom se ljubi", "Karaula", "Neka ostane među nama" ovoga puta donosi vrlo intimnu, ljubavnu priča o četvoro ljudi koji žive u istoj stambenoj zgradi u centru Zagreba. Priča je o ljudima koji su međusobno vrlo različiti, od društvenog statusa do seksualne orijentacije, od političkog stava do religija kojima pripadaju ili ne pripadaju.

 

Film koji morate pogledati ove jeseni zasigurno će osvojiti srca brojnih gledalaca. Ovogodišnje, jubilarno 40. izdanje Festivala u Montrealu održaće se od 25. avgusta do 05. septembra.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker