Očevi i kćeri

Lepe vesti za fanove slavnog oskarovca: Novi film Rasela Kroua uskoro u domaćim bioskopima

0
“Očevi i kćeri” je film italianskog režisera Gabrijele Mućino, koji je zaslužan i za hit koji je Vilu Smitu doneo drugu nominaciju za Oskara.
foto: Promo
foto: Promo

Napornim radom je od pravljenja kratkometražnih filmova, koji su bili prikazivani isključivo na italijanskoj televiziji, uspeo da postane renomirani i izuzetno uspešan američki reditelj.

 

Rođen u Rimu započeo je svoje studije na prestižnom Sapienza univerzitetu italijanske literature, ali uskoro odustaje od studiranja da bi se u potpunosti posvetio rediteljskoj karijeri. Gabirijele Mućino je pobrojao simpatije sa ostvarenjima poput “Poslednji poljubac” i “Zapamti me, moja ljubavi”, a sada je napravio još jedan sjajan film ali ovaj put o snazi ljubavi između oca i kćerke.

Radnja filma “Očevi i kćeri“ smeštena je u 80-te godine prošlog veka i u današnje vreme. Filmski zaplet se gradi oko priče o porodici, kao i o ljubavi između roditelja i deteta. “Očevi i kćeri” govori o gubicima i bolu, o mnogim životnim temama, ali i o tome kako problemi zbližavaju ljude i pomažu im da zajedno prebrode teške trenutke.

 

foto: Promo


Džejk Dejvis (Rasel Krou) je pisac koji je dobio Pulicerovu nagradu. Udovac koji sam podiže svoju petogodišnju kćeku Kejti i istovremeno vodi borbu sa teškim mentalnim stanjem izazvanim gubitkom supruge. Nekoliko godina kasnije, Kejtini demoni iz prošlosti prete da ugroze vezu sa zgodnim i dobronamernim momkom Kameronom (Aron Pol). Ovo je film o nadi, i borbi za bolje. Ovo je film o pobedi ljubavi, očinske, momačke devojačke ....“

Amanda Sejfrid (Kejti) karijeru je započela kao dečji model kad je imala jedanaest godina, a sa petnaest je počela da glumi, prvo u manjim ulogama, a kasnije u ulogama u televizijskim serijama “Kako se svet okreće” i “Sva moja deca”. Međunarodni uspeh postigla je zahvaljujući ulogama u filmovima “Opasne devojke” (2004), “Mama Mia” (2008), “Pisma Juliji” (2010), “Crvenkapa” (2011) i “Jadnici” (2012).

 

foto: Promo

Aron Pol (Kameron) je američki glumac, a poznat je po ulozi Džesija Pinkmana u seriji “ Breaking bad”. Ova uloga donela mu je dva Emija za najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji, čime je postao peti glumac koji je ovu nagradu osvojio dva puta. Takođe je jedini trostruki dobitnik Nagrade Saturn za najboljeg sporednog televizijskog glumca, a 2014. bio je nominovan i za nagradu Zlatni globus. Pojavljuje se i u adaptaciji popularne video igre “Need for speed”.

Pored Rasela Kroua, Amande Sejfrid i Arona Pola u filmu igraju Džejn Fonda, Dajen Kruger, Brus Grinvud i Olivija Spenser. “Očevi i kćeri” je italijansko-američka koprodukcija, s velikim uspehom prikazana u preko 50 zemalja, dok je recimo, u Italiji zabeležio veliki uspeh i preko 3,5 miliona dolara.

makonda-tracker