prica o životu

Lazar Ristovski: Ova je uloga pisana za mene!

0
Premijera filma "Dnevnik mašinovođe" je zakazana za 14. septembar u Sava Centru.
foto: Promo
foto: Promo

Priča iz života mašinovođa, za koju je reditelj Miloš Radović napisao i scenario po ideji Marka Glušca, svetsku premijeru imala je na Festivalu u Moskvi gde je film i nagrađen priznanjem publike, a domaću premijeru na novosadskom festivalu Cinema Sity, odakle se glavni glumac Lazar Ristovski vratio nagrađen priznanjem za doprinos domaćoj kimematografiji.

 

Film će već u sredu, 20. jula biti prikazan u takmičarskom programu Palićkog festivala, a ovog leta očekuju ga, između ostalog i prikazivanja u takmičarkom programu jubilarnog 30. Filmskog festivala u Herceg Novom, na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, kao i u takmičarskom programu Montreal Film Festivala, koji se održava od 25. avgusta do 05. septembra.

 

“Dnevnik mašinovođe” je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima.

 

Pogledajte drugi trejler za film:

 

Ilija, koga maestralno tumači Lazar Ristovski, je šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne…

 

„Ovo je već četvrti film koji radim s Lazarom Ristovskim. Uskoro nećemo znati ko je kod koga igrao i šta je ko režirao“, kaže scenarista i reditelj Miloš Radović, dodajući da je Lazaru i njemu bilo potrebno sedam dugih godina da smisle, snime i završe film o mašinovođama.

 

“Miloš je pisao ovu ulogu za mene. Ja sam je odigrao za njega. Obojica smo to radili zbog publike”, poručuje Ristovski, čija je kuća Zillion film producirala ovo ostvarenje.  

 

U filmu igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Petar Korać, Pavle Erić…

 

Distributer filma je Art Vista, a beogradska premijera je zakazana za 14. septembar u Sava Centru. Karte za premijeru su puštene u prodaju i mogu se naći na blagajni Sava Centra, kao i na prodajnim mestima Eventima.  

 

makonda-tracker