Oduševiće vas

Ako ste voleli Da Vinčijev kod, pripremite se: Još uzbudljivije filmsko ostvarenje stiže u bioskope

0
Nakon filmskih hitova „Da Vinčijev kod“ i „Anđeli i demoni“ Ron Hauard i Tom Henks pripremiće nas za "Inferno".
foto: Promo
foto: Promo

Kada je 2006. godine s bioskopskom distribucijom krenuo „Da Vinčijev kod“ snimljen po istoimenoj knjizi autora Dena Brauna, malo ko je mogao da prognozira da će film u potpunosti izdominirati na listi gledanosti u svetu i zaraditi preko 750 miliona dolara. Izrazito kontroverzna tema protiv koje se pobunila i sama Crkva zaintrigrirala je gledaoce pa je malo ko odlučio da propustiti ovaj jedinstveni bioskopski doživljaj koji je na kraju postao drugi najgledaniji film u svetu te godine, odmah posle „Pirata s Kariba“. Tri godine posle stigli su nam „Anđeli i demoni“, direktan nastavak „Da Vinčija“ koji je sa jednakim uspehom osvajao bioskopske blagajne i postao jedan od deset najgledanijih filmova te godine u svetu, odmah uz gigante poput „Avatara“, „Hari Potera“, „Transformersa: Osvete poraženih“ i „Sumrak sage: Mladi mesec“.

 

Ove jeseni dvostruki oskarovac Ron Hauard („Blistavi um“) i dvostruki oskarovac Tom Henks po treći puta udružuju snage i donose nam Inferno – treću filmsku priču autora Dena Brauna koji je čak 11 nedelja proveo na prvom mestu bestselera Njujork Tajmsa, a prema nekim procenama do danas je prodato više od 6 miliona primeraka knjige u svetu. Ovim putem predstavljamo vam najnoviju bioskopsku najavu ovog sigurnog filmskog blokbastera koji u domaće i svetske bioskope stiže 13. oktobra.

 

Robert Langdon se probudi u bolničkom krevetu u Firenci bez sećanja u vezi onoga što se dogodilo u poslednjih nekoliko dana i odjednom se nađe na meti ubice. Uz pomoć doktorke Sijene Bruks i njegovog sopstvenog poznavanja simbolizma, Langdon će istovremeno da pokuša da pobegne, ali i reši najintrigantniju zagonetku sa kojom se do sada sreo.

 

Uz Toma Henksa u avanturističkom spektaklu INFERNO glavne uloge su ostvarili Felisiti Džons (nominovana za Oskara za film „Teorija svega“), Irfan Khan („Milioner s ulice“, „Pijev život“), Omar Si („Nedodirljivi“, „Jurski svet“), Sidse Babet Knudsen (TV-serija „Borgen“) i Ben Foster („Posednji preživeli“, „Warcraft“).

 

Film se snimao na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu gde će radnja filma gledaoce i odvesti. S obzirom na povratak dobro nam poznatog tandema reditelja i glavnog glumca (Hauvard i Henks) kojima se ovog puta pridružuje snažna međunarodna glumačka ekipa sa razlogom je očekivati da nas očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak ovog mega-popularnog filmskog serijala čija su prva dva nastavka na svetskim bioskopskim blagajnama zaradila preko 1,2 milijarde dolara.

 

 

Avanturistički spektakl "Inferno" u domaće bioskope stiže 13. oktobra!

 

 

makonda-tracker