Sutra premijera filma Devet u Sava centru

0
Novi film Roba Maršala Devet u kome glavne uloge tumače Daniel Dej Luis, Marion Kotijar, Penelope Kruz, Nikol Kidman, Kejt Hadson, Džudi Denč, Fergi i Sofija Loren, biće premijerno prikazan četvrtog februara u Sava centru od 20:30.
foto: promo
foto: promo

U srcu filma Devet je umetničko putovanje prijatnog i senzualnog reditelja Gvida Kontinija koga igra Daniel Dej Luis, a koji je poznat kao jedan od najvećih filmskih stvaralaca. Međutim, on se iznenada nalazi u očajničkoj potrazi za inspiracijom za svoj sledeći, deveti film Italija, a istovremeno pokušava da balansira između velikog broja žena u svom životu – odane supruge Luize (Marion Kotijar), prelepe ljubavnice Karle (Penelope Kruz), glavne filmske muze Klaudije (Nikol Kidman), prisne prijateljice i kostimografkinje Liliane (Džudi Denč), poznate novinarke Stefani (Kejt Hadson), ljubavi iz detinjstva Saragine (Stejsi Ferguson) i majke koju igra Sofija Loren. Gvido se gubi u svojim burnim vezama i u moru prelepih žena koje ga, svaka na svoj način iskušavaju, zbunjuju i uništavaju. 

Film Devet zasnovan je na autobiografskom filmu Federika Felinija 8 i po koji je 1963. godine dobio Oskara za najbolji strani film. Ovo Felinijevo ostvarenje bilo je inspiracija i drugim umetnicima i tako je 1982. godine postavljen brodvejski mjuzikl Devet, koji je osvojio pet Toni nagrada. Sa novom postavom obnovljen je 2003. godine, predvođen Antoniom Banderasom u ulozi Gvida Kontinija.

Muziku i tekstove i za brodvejsku verziju, kao i za film Devet napisao je Mauri Jeston. Za potrebe filma on je kreirao i tri nove numere – Guarda La Luna koju izvodi Sofija Loren, Cinema Italiano u izvođenju Kejt Hadson i Take It All koju peva Marion Kotijar.

Upredo sa filmom, na našem tržištu naći će se i soundtrack u izdanju Universal Music Serbia za Geffen Records na kome se nalazi dvanaest numera u izvođenju pomenutih glumačkih zvezda, kao i četiri bonus pesme koje potpisuju Noisettes, Griffit Frank i duet Fergi&Will.i.am The Black Eyed Peas.

Soundtrack iz filma biće predstavljen na premijeri filma Devet u Sava centru.

makonda-tracker