Avatar i dalje na vrhu

0
I nakon šest nedelja prikazivanja film Avatar reditelja Džejmsa Kamerona dominira američkom box office listom.

Tokom proteklog vikenda Avatar je inkasirao 36 miliona dolara u Americi, čime je njegova dosadašnja zarada u svetu dostigla cifru od milijardu i 836 miliona dolara. Kada je u pitanju najveća svetska zarada u istoriji filma, Аvatar se nalazi na korak iza prethodnog Kameronovog rekordera - filma Titanik i sasvim je sigurno da će postati najuspešniji film svih vremena.

Na drugom mestu box office liste našao se SF triler Vojska palih anđela, koji je ovog vikenda debitovao sa zaradom od 18,2 miliona dolara.

Jedan restoran u nedođiji postaje polje na kome se vodi bitka za opstanak ljudske rase. Kada Bog izgubi veru u čovečanstvo, jedina nada koju ljudi imaju je grupa potpunih stranaca i arhanđel Mihajlo, koga igra Pol Betani.

Film Vojska palih anđela u naše bioskope dolazi 15. aprila.

Na trećem mestu američke box office liste je film Knjiga spasa sa ukupnom zaradom od 62 miliona dolara.

Postapokaliptična priča filma prati usamljenog Elija, koji se lutajući Amerikom bori kako bi sačuvao knjigu koja u sebi nosi tajne spasenja i ključ za iskupljenje čovečanstva. Ulogu Elija tumači oskarovac Denzel Vošington, a pored njega igraju Geri Oldman, Mila Kunis i Rej Stivenson.

U našim bioskopima film Knjiga spasa počinje sa prikazivanjem od 18. marta.

Porodična komedija Alvin i veverice 2 je do sada u Americi ostvarila zaradu od 204.2 miliona dolara, dok je film Šerlok Holms ukupno inkasirao 191,5 miliona dolara.

TAGOVI: Avatar
makonda-tracker