icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

trk u bioskop

Obožavateljke Rajana Rejnoldsa, uživaćete: "Zločinački um" od sutra u bioskopima!

Podeli:

Rajan Rejnolds i Kevin Kostner igraju u akcionom trileru u kojem neće nedostajati akcije, jurnjave automobila, pucnjave i intrige!
foto: Profimedia
foto: Profimedia
Priča o pravom čoveku u pogrešnom telu. Kao poslednji pokušaj zaustavljanja katastrofe svetskih razmera, okorelom, opasnom i nepredvidivom osuđeniku na smrt se usađuju sećanja, tajne i veštine poginulog CIA-inog agenta s nadom da će on uspeti završiti misiju operativca.

Šta se događa kada CIA-ina jedina nada da zaustavi terorističku pretnju nuklearnom arsenalu leži u mračnim, nepredvidivim pukotinama oštećenog uma kriminalca? Ovaj sveži, provokativni pristup špijunskom akcionom trileru pod nazivom "Zločinački um", koji potpisuje reditelj Arijel Vromen koji je okupio zvezdanu podelu na čelu s Rajanom Rejnoldsom i Kevinom Kostnerom, Galom Gadotom, Tomijem Li Džonsom i Garijem Oldmanom, prodire u tajni svet sećanja i identiteta i kontrole uma, kroz ubicu osuđenog na smrt koji preuzima savest agenta CIA-e i biva prisiljen na divlju trku s vremenom.

Ova napeta priča počinje kada agent CIA-e Bil Poup (Rejnolds) tragično pogine tokom hitne tajne misije. Pratio je briljantnog hakera poznatog kao "Holanđanin" (Majkl Pit), koji je, surfujući nezakonitom mrežom pod nazivom Dark Web, otkrio način kako da upravlja celim naoružanjem američke vojske.

Smrću Poupa, sve važne informacije koje je prikupio o Holanđaninu i njegovim kretanjima su izbrisane zauvek. Mrtvi ne mogu govoriti. Ili mogu? Kao što Kevin Kostner kaže:

Nekada su mrtvi sa sobom u grob nosili svoje tajne, ali funkcionisanje mozga više nije misterija, a nauka sve više napreduje i uskoro će biti moguće preneti sećanja s jedne osobe na drugu.“

Upravo zato nemilosrdni londonski šef CIA-e, Kvoker Vels (Oldman), odlučuje da organizuje eksperimentalni zahvat u kojem bi se Poupov DNK usadio direktno u sinapse mozga drugog čoveka. Za to angažuje nekonvencionalnog neurohirurga, Dr Franksa (Tomi Li Džons), koji pronalazi osobu koja bi mogla biti pogodna za apsorbovanje Poupovih sećanja: podmuklog i poremećenog osuđenika na smrt po imenu Džeriko (Kostner), koji je zbog oštećenja mozga u detinjstvu nepredvidljiv ali savršen kandidat.

Budući je lišen empatije i osećaja, Džeriko je kao prazan papir na koji se mogu utisnuti Poupova sećanja.

Inicijalizacija u toku...