turneja

Mirjana Karanović sa filmom "Dobra žena" putuje po Srbiji

0
Glumičin rediteljski debi stiže u bioskope 21. aprila, a nakon projekcija popularna glumica razgovarće sa publikom
foto: Dobra žena
foto: Dobra žena

Nakon svetske premijere na prestižnom Sandens filmskom festivalu, prikazivanja u Geteborgu, te uspešne domaće premijere i nagrada na Festu, “Dobra žena” Mirjane Karanović 21. aprila konačno stiže i pred bioskopsku publiku.

Podsećamo, „Dobra žena“, za koju je Karanovićeva pisala i scenario, uz saradnike Stevana Filipovića i Darka Lungulova, film je o suočavanju i spoznaji. Osnovna ideja je suočavanje sa ličnom prošlošću.

Nakon trideset godina braka, glavna junakinja saznaje tajnu o svom mužu, zbog koje je prisiljena da donese odluku da li de nastaviti da živi skrivajući istinu od sebe same, ili de ostaviti sve dotad stečeno i započne novo poglavlje, što je u njenim godinama prilično zastrašujuće.

Karanovićeva je na Festu nagrađena "za raskošan dijapazon glumačkih sredstava kojim gradi kompleksan i emotivan lik koji svojom snagom i pojavom nosi čitav film". Glumica je takođe dobila novouspostavljenu nagradu Politike, "Milutin Čolid" “za film sa dušom, emotivno zrelog filmskog jezika i snažnog glumačkog ansambla, koji hrabro i duboko prepoznavaje ljudske odnose, isključivosti i slabosti čoveka u nepovoljnim okolnosima, što za posledicu ima naizgled miran život čiju višeslojnu stravu žive sve generacije".

Osim teme koju je obradila, upravo dosadašnje reakcije i razgovori sa publikom, posebno nakon premijere na Festu, motivisali su glumicu da za vreme trajanja bioskopske distribucije bude prisutna na projekcijama u svim gradovima i da učestvuje u posebno osmišljenim razgovorima sa gledaocima. Ovo de biti prvi put da jedan autor komunicira sa publikom na ovakav direktan način za vreme trajanja distribucije.

U filmu „Dobra žena“ pored Mirjane Karanović uloge tumače i Boris Isaković, Hristina Popović, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jasna Đuričić, Anđelika Simić, Milan Marić i drugi…
Za distribuciju je zadužen Fame Solutions iz Beograda.

makonda-tracker