Šerlok Holms Gaja Ričija

Od sedmog januara u našim bioskopima prikazuje se novo ostvarenje reditelja Gaja Ričija – uzbudljiva priča o najpoznatijem detektivu svih vremena koga je dočarao Robert Dauni Džunior
0
1 / 4

Šerlok Holms je postao poznat po tome što nalazi istinu u središtu najkompleksnijih misterija. Uz pomoć dr Džona Votsona, svog vernog pomoćnika, čuveni detektiv je neprevaziđen u proganjanju kriminalaca svih vrsta, bilo da se oslanja na svoje jedinstvene moći opservacije, svoju izuzetnu veštinu dedukcije, ili na prostu snagu svojih pesnica. 

Ali sada se oluja nadvija nad Londonom, pretnja sa kakvom se Holms nikada nije susreo… i upravo izazov kakav traži.

Nakon serije brutalnih, ritualnih ubistava, Holms i Votson stižu tačno na vreme da spasu najnoviju žrtvu i razotkriju ubicu: okrutnog lorda Blekvuda. Dok se približava pogubljenje, Blekvud, koji je zastrašivao druge zatvorenike i tamničare svojim navodnim vezama sa mračnim i moćnim silama, upozorava Holmsa da smrt nema vlast nad njim i da, zapravo, pogubljenje ide na ruku Blekvudovim planovima.

A kada se, po svemu sudeći, Blekvudovo obećanje obistinilo, njegovo uskrsnuće izaziva paniku u Londonu i u Skotland Jardu. Ali za Holmsa, igra počinje.

Jureći da osujete Blekvudov smrtonosni plan, Holms i Votson ulaze u svet mračnih beština i neverovatnih novih tehnologija, u kojem je ponekad logika najbolje oružje za borbu protiv kriminala… ali u kojem će često dobra kuka obaviti posao.

U dinamičnom novom prikazu najpoznatijeg lika Ser Artura Konana Dojla, Robert Dauni Džunior igra legendarnog detektiva Šerloka Holmsa. Otkrivajući borbene sposobnosti moćne koliko i njegov čuveni intelekt, Holms koristi svoje jedinstvene metode da dođe do rešenja slučaja, idući tako gde se niko drugi ne bi usudio da otkrije ono što drugi ne vide.

Džud Lou glumi Votsona, Holmsovog dugogodišnjeg kolegu, koji mu se pridružuje u onome što bi mogao biti njihov poslednji slučaj pre nego što doktor započne novi život kao oženjen čovek. Rejčel MekAdams je Ajrin Adler, žena iz Amerike, koja je zavodljiva koliko i opasna, i čiji buran odnos sa detektivom postaje jedina zagonetka koju ne može da reši. Mark Strong glumi Lorda Blekvuda, kojeg sopstveni intelekt, u kombinaciji sa nemilosrdnom ambicijom, čini protivnikom vrednim poštovanja. Edi Marsan se pojavljuje kao Inpektor Lestrad iz Skotland Jarda, kojeg veliki Šerlok Holms jednako impresionira i frustrira.

 

Pogledajte trejler:


makonda-tracker