Avatar prednjači na boks ofis listama

Filmovi Avatar, Šerlok Holms i Alvin i veverice 2 obeležili su odličnim rezultatima protekli vikend u Americi
0
1 / 2

Kombinacija ova tri filma u bioskopima je ostvarila najbolju zaradu u istoriji i oborila rekord kada je u pitanju bioskopsko otvaranje na dan katoličkog Božića.

Film Avatar se ponovo našao na prvom mestu boks ofis liste, zaradivši ovog vikenda dodatnih 75 miliona dolara. Nezaustavljiva SF avantura Džejmsa Kamerona je za samo deset dana ukupno inkasirala 212.3 miliona dolara u Americi, a širom sveta više od 615.2 miliona dolara.

U Srbiji film Avatar i u 2D i u najnovijoj 3D tehnologiji, takođe beleži neverovatne rezultate i za manje od dve nedelje prikazivanja pogledalo ga je skoro 50 hiljada gledalaca.

Reditelj Gaj Riči je filmom Šerlok Holms zauzeo drugo mesto američke boks ofis liste sa zaradom od 65.4 miliona dolara. Dinamična adaptacija priče Ser Artura Konana Dojla o najpoznatijem detektivu na svetu je takođe oborila rekord za samo tri dana prikazivanja u bioskopima.

U akcionoj avanturi prepunoj misterije Robert Dauni Džunior i Džad Lo oživljavaju čuveni detektivski par, dok je Rejčel MekAdams u ulozi Iren Adler, jedine žene koja je ikada mogla da parira Holmsu. Film Šerlok Holms u našim bioskopima počinje da se prikazuje od sedmog januara 2010. godine.

Muzičke pop senzacije Alvin, Sajmon i Teodor su se ponovo vratili na scenu! Sjajan uspeh i treće mesto boks ofis liste pripada animiranom filmu Alvin i veverice 2.

Nastavak filma je tokom protekla tri dana ostvario odličnu zaradu od 50.2 miliona dolara.

U naše bioskope film Alvin i veverice 2 stiže 14. januara.

TAGOVI: Film
makonda-tracker