Pala prva klapa filma The box

The box je prvi i jedini film na svetu o pakovanju. Priča je bazirana na istinitim događajima
0
1 / 2 Foto: Promo

Glavni junaci filma The box su tri mladića, koji početkom devedesetih pakuju diplomate u Beogradu. Prateći sudbine ova tri pakera i njihove doživljaje na pakovanjima, mi upoznajemo način života u ambasadama, ali i živote mladih ljudi u Beogradu. The box nudi originalan pogled na jedan, običnom čoveku, malo poznat, a vrlo interesantan svet diplomata i nudi drugačiji, svežiji i opušteniji pogled na novo pakovanje država na Balkanu.

Scenario, čiji su autori Andrijana Stojković i pisac Slavoljub Stanković, već je dobio nekoliko prestižnih evropskih nagrada za razvoj projekta (Hubert Bals, Cotbus), kao i zvaničnu podršku Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije. Glavnu ulogu u filmu igra mladi srpski glumac Ivan Đorđević, a važne role imaju i Srđan Todorović, Goran Radaković, kao i nekolicina poznatih inostranih glumaca. Roman The box već doživljava četvrto izdanje.

Muziku za film komponovala je grupa poznatih beogradskih muzičara: Milorad Ristić Miki (Darkwood dub), Vladimir Kolarić Kole (Veliki prezir), Dejan Utvar (Kazna za uši, Autopark) i Nikola Berček Bubi (Autopark). Producent je bio Boris Mladenović (Jarboli).

makonda-tracker