Objavljene nominacije za Zlatni globus

0
Najnovije filmsko ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona, film Avatar nominovan je u kategoriji najbolji film dok se muzička numera iz filma, I Will See You nalazi u nominacijama za najbolju originalnu pesmu. Zaslužni za muzički aranžman pesme su Džejms Horner
foto: promo
foto: promo

U kategoriji najbolje komedije nalazi se i potpuno otkačen film Mamurluk u Vegasu koji je letos oduševio i našu publiku. Takođe i film Džuli i Džulija sa Meril Strip i Ejmi Adams u glavnim ulogama, koji je premijerno bio prikazan na ovogodišnjoj L’Oreal Paris Cinemaniji, a i dalje se nalazi na repertoaru bioskopa Tuckwood Cineplex. Meril Strip je nominovana za najbolju žensku ulogu u kategoriji mjuzikla ili komedije upravo za ulogu o ovom filmu.

Za najbolju mušku ulogu nominovan je Morgan Frimen u filmu Nepobedivi. Novo ostvarenje renomiranog glumca i reditelja Klinta Istvuda, domaća publika će imati priliku da pogleda na predstojećem FEST-u. Za sporednu mušku ulogu u ovom filmu nominovan je Met Dejmon.

U kategoriji komedije ili mjuzikla, Met Dejmon je nominovan za najbolju mušku ulogu u filmu Stivena Soderberga Doušnik. Još jedan od nominovanih je i Robert Dauni Džunior za glavnu ulogu u filmu Šerlok Holms. Novo ostvarenje reditelja Gaja Ričija u bioskopima će se naći od sedmog januara 2010. godine.

Film reditelja Đuzepea Tornatorea, Baria: Kapija Vetrova nalazi se u nominacijama za najbolji film van engleskog govornog područja. Najskuplji italijanski film će nasoj publici biti prikazan na ovogodišnjem FEST-u.

Za najboljeg režisera između ostalih nominovani su Klint Istvud za film Nepobedivi, a Džejms Kameron za film Avatar.

Među nominovanim filmovima su ostvarenja koja u domaće bioskope stižu iz distributerske kuće Cinears:

Film Roba Maršala Devet nominovan je u pet kategorija za ovo prestižno filmsko priznanje - za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji ili mjuziklu, za najbolju mušku ulogu u komediji ili mjuziklu, za najbolju sporednu žensku ulogu u komediji ili mjuziklu, za najbolju originalnu muzičku numeru.

Akciona drama Ketrin Bigelou The Hurt Locker ima tri nominacije za Zlatni globus - za najbolji film, najbolju režiju i najbolji scenario.

Film Pedra Almodovara Prekinuti zagrljaji u nominaciji je za najbolji strani film.

Novo ostvarenje braće Koen, Ozbiljan čovek ima nominaciju u kategoriji najbolje muške uloge u komediji ili mjuziklu

 

 

makonda-tracker