Snima se film Vir

Vir je debitantsko filmsko delo reditelja Bojana Vuka Kosovčevića, koji je do sada potpisao nekoliko uspešno drama, a u kom, između ostalih igraju Nenad Okanović, Dragan Nikolić, Mirjana Karanović, Ivana Jovanović, Marina Vodeničar i Nenad Milenković
0
1 / 6 Foto: Promo

Film Vir govori o devedesetim godinama prošlog veka, i sastavljen je od tri priče koje se prepliću. Prva priča govori o vođi bande skinhedsa, druga o kriminalcu koji je bio idol tadašnje omladine, a treća o slikaru Spasenu Kontić, zvanom Grof.

- Želeo sam da napravim metaforu na devedesete. Smatram da mi kao društvo još nismo izašli iz tih kobnih godina, pa će mnogi u filmu prepoznati dešavanja i iz sadašnjice - kaže talentovani reditelj.

U nedelju 13. decembra kada se u zgradi Zastava filma u Beogradu, snimane su scene privođenja slikara Grofa, koga inspektor Ljuba (Nenad Milenković), sprovodi na isleđivanje kod glavne inspektorke (Mirjana Karanović). Istaknuta umetnica Mirjana Karanović, kaže da je, pošto je pročitala scenario, sa zadovoljstvom prihvatila da igra u filmu.

- Scenario mi se svideo i želela sam da pomognem ovim mladim ljudima u nameri da snime kvalitetan film. Pravo osveženje je bilo raditi sa njima – rekla je tokom snimanja Mirjana Karanović.

makonda-tracker