Premijera crnogorskog filma Gledaj me

0
Osamnaestog decembra u Dom omladine u Beograda biće održana premijera filma Gledaj me rediteljke Marije Perović
foto: promo
foto: promo

Po scenariju i režiji Marije Perović u filmu Gledaj me glavne uloge tumače Olga Pakalović, Mijo Jurišić, Andrija Milošević, Branimir Popović, Voja Brajović, Marinko Madžgalj.

Film Gledaj me je savremeni psihološki triler, koji za glavne teme ima porodično nasilje, mladalačko buntovništvo i ljubav. Zasnovan je na nagrađivanoj knjizi Dečak iz vode Ksenije Popović. Nagrađen je za režiju u Aleksandriji, Bronzanom mimozom za režiju na Filmskom festivalu u Herceg Novom i bio je prikazan na više međunarodnih filmskih festivala. Film Gledaj me je najgledaniji film u 2009. godini u Crnoj Gori.

Marija Perović je free-lance filmski i televizijski reditelj i scenarista. Predavač na predmetima Televizijska režija (odsek FTV režije) i scenario (odsek produkcija) na Fakultetu dramskih umjetnosti – Cetinje, Crna Gora. Član je odbora za filmsku umjetnost CANU. Jedan je od osnivača producentske kuće Katun movies. Doskorašnji je predsednik Udruženja Filmskih Stvaralaca Crne Gore. Rediteljka prvog crnogorskog dugometražnog igranog filma poslije petnaest godina Opet pakujemo majmune.

makonda-tracker