Prva nagrada za Film mog života

0
Snimanje filma reditelja Slobodana Ivetića treba da počne krajem proleća u Tunisu, a tokom leta će biti nastavljeno u Parizu i Beogradu
foto: promo
foto: promo

Reditelj Slobodan Ivetić je upravo završio uspešne pregovore u Tunisu oko početka snimanja ostvarenja Film mog života u kome će glavne uloge igrati Radivoje Bukvić, Ana Sofrenović i Branislav Lečić. Ministar kulture ove zemlje Abderauf el Basti je u razgovoru sa Ivetićem izrazio oduševljenje zbog mogućnosti da se Tunis i Srbija povežu na ovaj način. Ministar je Filmskom centru Tunisa i našem reditelju dao smernice za konkretne radove na pripremi filma u kome ce učestvovati i lokalni pevači, glumci, filmski radnici i što je najvažnije ovdašnji producenti koji su snimali sa Entoni Mingelom, Džordžom Lukasom ili Frankom Zafirelijem.

Ivetićevu ekipu primio je i generalni direktor nacionalne televizije Mohamed Feri Selbi. Posle jednosatnog razgovora gospodin Selbi je Ivetiću uručio srebrnu figuru drveta masline, poklon koji se retko daje strancima, i to obrazložio rečima:

- Slobodan je dete ove zemlje i neka ova srebrna maslina bude prva nagrada za ovaj film, a Zlatna palma će doći kasnije.

Slobodan Ivetić je u Tunisu proveo detinjstvo i mladost, na Sorboni je diplomirao režiju i teoriju filma pa će stoga njegov igrani prvenac gledaoce voditi na sva mesta gde je živeo i radio. Početkom naredne godine kompozitor Sanja Ilić i scenograf Miljen Kljaković Kreka takođe treba da odu u Tunis kako bi pronašli lokacije i inspiraciju za dekore i muziku koju ce praviti za film. Svim razgovorima Ivetićeve ekipe prisustvovao je i otpravnik naše ambasade u Tunisu Ivan Kandijas.

makonda-tracker