Niko i put ka zvezdama

Jedan on najgledanijih animiranih filmova sa 5. Dečijeg filmskog festivala, Niko i put ka zvezdama naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od četvrtka, desetog decembra
0
1 / 3 Foto: Promo

Animirana avantura za celu porodicu, Niko i put ka zvezdama, priča je o irvasu pod imenom Niko koji nikada nije upoznao svog oca, ali je odrastao uz priču i uverenje da je on jedan od svetski poznatih heroja iz odreda Letećih sanki Deda Mraza. Nikov najveći san je da i sam nauči da leti – kao i njegov tata kome se divi najviše na svetu. Odrasli u Nikovom krdu nemaju vremena za luckaste ambicije ovog dečaka, a ostala deca, koja zadirkuju Nika, ne veruju da je njegov otac zaista u odredu Deda Mraza. Podržava ga jedino Džulijus, leteća veverica, koji je na Nika uvek gledao kao na svog sina. Uprkos pravilima života u krdu, Niko se iskrade van sigurne doline u kojoj živi da bi učio i vežbao da leti. Ali, tu ga spazi ozloglašeni Crni vuk, koji prati Nika na povratku do njegove kuće… Osećajući krivicu zbog toga što se desilo, Niko napušta krdo, majku i svoju prijateljicu Sagu, prepušta se u milost i nemilost divljih severnih predela i kreće u potragu za ocem, odlučan da postane heroj kao on. Na ovom opasnom putu prate ga Džulijus i Vilma, drska devojčica lasica. Ovaj trio ubrzo shvata da nije jedini koji se uputio ka toj destinaciji.

Film će u multipleksu Kolosej, za naše najmlađe, biti prikazivan sa srpskom sinhronizacijom, dok će u bioskopima Dom Sindikata i Roda cineplex biti prikazivan sa srpskim titlom.

Ova finska produkcija, u režiji Majkla Hegnera i Karia Jusonena, na nacionalnim festivalima osvojila je brojne nagrade, a film je, od strane Evropske filmske akademije, nominovan za najbolji animirani film - European Film Awards.

makonda-tracker