Lira Vega: Novi album

0
Popularni beogradski bend promoviše svoj drugi album Ljubav i sreća u sredu, devetog decembra u Supermarketu
foto: promo
foto: promo

Grupa Lira Vega postoji više od 11 godina, a današnju postavu čine Nemanja Aćimović (bubanj), Vladimir Đorđević (gitara), Zoja Borovčanin (vokal). Zvuk benda na novom albumu je drugačiji od onog kojim se grupa predstavila pre pet godina. Muzika nove Lira Vege je jednostavna, a glas više nije instrument već sredstvo podsećanja. Uz čvrstu, pa skoro garažnu muzičku bazu sastavljenu od gitare i bubnja, šalju se jasne poruke sta ostaje kada skinemo kulturne slojeve - sreća i ljubav, ma kako ih zvali i ma u kom obliku ih doživljavali.

- Lira Vega se vratila sa kosmičkog putovanja i iz sveta apstrakcija sa obe noge na planeti sa koje bega nema. Muzika na novom albumu je podsećanje na ljudskost, koja je zaboravljena a važna - kaže Zoja Borovčanin.

Drugi album Sreća i Ljubav ne odslikava savršena osećanja ili pronalazak istih, ne predstavlja ironičan ili ciničan pomak od realnosti, već ideju o važnim stvarima i potrazi za njima.

Supermarket nastavlja sa podrškom autorima sa domaće scene. Tako će ovaj put, na dan rođenja Miltona i smrti Van Dajka, devetog decembra u 11 časova u Višnjićevoj 10, bend Lira Vega promovisati rođenje svog novog albuma Sreća i Ljubav. Dušehranjivi zvuci u novoj poruci da je ljubav prava stvar!

makonda-tracker