Viktorija Abril

Jedna od Almodovarovih omiljenih muza biće gošća 44. FEST-a!

0
Viktorija Abril, čuvena španska glumica i jedna od Almodovarovih omiljenih muza, biće gošća ovogodišnjeg FEST-a. Tokom 40 godina duge karijere, Viktorija je glumila u preko 60 filmova, a takođe je ostvarila i zavidnu muzičku karijeru...
Foto: Promo
Foto: Promo
Viktorija Abril
Uno, dos, tres Promena pola (Cambio de Sexo)

Almodovarom Karmen Maurom
Almodovar Viktoriji

Veži me (Atame!) Viktorija Antonio Banderas Viktoriji španskog Oskara Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto

Visoke potpetice (Tacones Lejanos) Ljubavnici (Amantes) Almodovarovom

Bez vesti od Boga (Sin noticias de Dios) Penelope Kruz

Za mene, film je najbolji način života koji znam. Glumim od petnaeste godine, bila sam u šezdeset filmova, ne znam kako da radim nešto drugo sem toga. To je moj način života, a ne način da zaradim platu. Svaki film mi oduzme dva meseca i zahteva moj um, moje telo, moju dušu, traži sve. To nisu dva meseca mog slobodnog vremena, to su dva meseca moje egzistencije. 
 
- Nikad nisam maštala o Skorsezeu ili tako nekom. Sve svoje snove i entuzijazam dajem onima koji su odavde, koji pišu ove scenarije... Ne čekam da me pozove Godo tj Skorseze. I moram priznati da sam bila prilično uspešna u tome. Ispunila sam svoje potrebe na veoma konkretan i neposredan način dok sam čekala bolju budućnost, koju zapravo uopšte i nisam čekala.


U Jugoslovenskoj kinoteci će 27. februara u okviru programa FEST klasik biti prikazana dva filma u kojima Viktorija Abril tumači glavne uloge.
 
17.00 VEŽI ME / Átame, Španija, 1990, 101’
R: Pedro Almodóvar
 
19.00 ŽENA KOJA JE OBRISALA SUZE / The Women Who brushed off her Tears, Makedonija/ Nemačka / Slovenija / Belgija, 2012. 103’
R: Teona Strugar Mitevska
makonda-tracker