Paranormalna aktivnost u bioskopima

0
Novi horor prikazuje se samo u bioskopima Ster Cinemas i Kolosej, od petka, 27. novembra
foto: promo
foto: promo

Kada se mladi par iz srednjeg staleža doseli u naizgled tipičnu kuću u predgrađu, počeće sve više da ih uznemirava prisustvo nečega što može ali i ne mora biti demonskog porekla, ali je definitivno najaktivnije u toku noći. Naročito kada spavaju. Ili to pokušavaju da učine.

Prisustvo izgleda da najviše opseda Kejti, studentkinju koja oseća da je nešto proganja celog života. Njen dečko, Mika, dnevni trgovac, postaje opsednut time da sazna sve što je moguće o ovom fenomenu. Zaluđenik tehnologijom i igračkama, Mika će potrošiti nekoliko hiljada dolara na kameru visoke rezolucije i postaviće je kod kreveta čime će odmah stvoriti dokazni medij za živi prikaz događaja.

Dolazak Mikine nove igračke izgleda da će pokrenuti eskalaciju paranormalnih aktivnosti, što će uzrokovati da Kejti primeti da se prisustvu ona ne dopada. Dok kamera snima, Kejti će postati sve više udaljena dok će Mikina oduševljenost prerasti u opsesiju.

Reditelj iz nužde, Mika će postati isto toliko uporan i bezbožan koliko i Heder iz projekta Veštica iz Blera. Međutim njegova drugačija tačka gledišta – kao čoveka koji brani svoj dom – uneće potpuno jedinstvenu beznadežnost u ovu novu vrstu dokumentarnog projekta. On će svojim očima videti kako mu neko odvodi njegovog najboljeg prijatelja, srodnu dušu, partnera iz noći u noć, iz frejma u frejm.

Originalni snimci se trenutno nalaze u policijskoj stanici San Dijega kao dokazni materijal.

Za reditelja-scenaristu Orena Pelija, dom je tamo gde je horor. Bukvalno, jer je film sniman u njegovoj kući.

Kasting za film je trajao jako dugo. 150 potencijalnih kandidata je probalo uloge pre nego što je režiser pronašao Kejti Federston i Miku Sloata.

makonda-tracker